HomeKlassiekersVan Aert over akkefietje met Van der Poel: 'Als ik wil winnen,...

Van Aert over akkefietje met Van der Poel: ‘Als ik wil winnen, moet ik hem verslaan’

Zelfs wanneer het over de Ronde van Vlaanderen gaat, wordt er gesproken over het akkefietje tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel na Gent-Wevelgem. Van Aert wil er echter niet teveel woorden aan vuilmaken en kijkt liever vooruit: "Ik rijd om koersen te winnen en dan moet ik gewoon vaak Mathieu passeren."

In een persmoment voor de Ronde van Vlaanderen komt Van Aert nog eens terug op Gent-Wevelgem. Na afloop van die koers had hij commentaar op het rijden van Mathieu van der Poel. Van Aert vond dat Van der Poel niet reed om te winnen, maar om hem te laten verliezen. Nu is hij een stuk genuanceerder. “Het is wel echt opgeklopt in de pers. Ik heb Van der Poel niet beledigd, vind ik”, tekent Sporza op. “Het was ook geen scheldpartij. Achteraf bekeken had ik het misschien wat rustiger gezegd of had ik het voor mezelf gehouden, maar het was wel gewoon het gevoel dat ik had. En ik ben ook nog niet van idee veranderd. Hij liet in die laatste kilometer zien dat de zege minder belangrijk was voor hem. Van die indruk kan ik me niet ontdoen.”

Voor Van Aert is het nu ook gewoon afgerond: “Er is altijd al rivaliteit geweest tussen ons en dat zou ook zonder dit interview zo geweest zijn. Ik ben na een cross al wel eens bozer geweest dan nu zondag. En in de Ronde zal het opnieuw met het mes tussen de tanden zijn. Maar ik rijd niet om Van der Poel te kloppen, ik rijd om koersen te winnen en dan moet ik gewoon vaak Mathieu passeren.”

Van Aert vertelt verder dat beide tenoren geen contact hebben gehad na afloop, ook niet via WhatsApp. Hij vertelt dat ze dit jaar in Milaan-Turijn tijdens de wedstrijd zo'n vijf minuten met elkaar gesproken hebben en dat dat een unicum is. Vooruitkijkend op De Ronde vertelt Van Aert dat hij zeker rekening houdt met Julian Alaphilippe, ondanks het feit dat de wereldkampioen zijn debuut maakt. Verder is hij niet bang voor een regenbui. “Dat maakt het nog nerveuzer, maar ook met mooi weer is de Ronde van Vlaanderen een zware klassieker.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Drama vermeden: Mathieu van der Poel botste met fotograaf tijdens wedstrijd

Een veiligheidszone tussen het parkoers en het publiek moest er voor zorgen dat er...

Vader Adrie: ‘Die sprint van Mathieu gaan we het maar niet over hebben… We weten allemaal dat hij een killer is’

In gesprek met WielerFlits vertelde Adrie na afloop over de wereldtitel in het veld....

Wout van Aert na WK cross: ‘Ik heb het eerste halfuur enorm afgezien om het wiel van Mathieu te houden’

Na afloop deed Van Aert zijn verhaal over het WK veldrijden bij Sporza. "Ik...

Van der Poel heeft mooie woorden over voor Van Aert: ‘We pushen elkaar al tien jaar naar een hoger niveau’

Waar iedereen een move verwachtte bij de balkjes wachtte Mathieu van der Poel uiteindelijk...

Meer zoals dit

Armstrong: ‘Patrick Lefevere moet razend zijn na de Ronde!’

Lance Armstrong denkt dat ploegbaas Patrick Lefevere ontploft is na de magere prestaties van zijn team Quick Step-Alpha Vinyl in de Ronde van Vlaanderen.

Mathieu van der Poel: ‘Nog nooit zo verzuurd geweest op de Paterberg’

Mathieu van der Poel was euforisch na afloop van zijn tweede zege in de Ronde van. Vlaanderen. De kopman van Alpecin-Fenix bekende na afloop alle zeilen bij te moeten zetten om Tadej Pogacar te volgen.

Video | Van Aert past definitief voor Ronde van Vlaanderen

Wout Van Aert past definitief voor de Ronde van Vlaanderen. De Belgische kampioen heeft positief getest op corona.