Vuelta | Opnieuw slagveld op typisch Spaanse betonbaanklim, Soler wint solo

Op dag twee was het opnieuw klimmen geblazen in de Vuelta.

jumbo-visma

Het wordt niet de Vuelta van Tom Dumoulin, dat mogen we wel concluderen na dag twee van de ronde. Op de laatste klim van de dag, waarna er nog een afdaling wachten, moest de Limburger met nog 7 kilometer te klimmen al lossen. Op zo'n typisch Spaanse puerta met grote betonblokken tegen het landschap aangesmeten als weg bleven er op de top met nog 16 kilometer te gaan 8 man over.

Bij die 8 dus geen Dumoulin, maar wel rodetruidrager Primoz Roglic en Sep Kuss namens Jumbo-Visma. Ook Movistar had nog een koppeltje aan boord: Alejandro Valverde en Enric Mas. Richard Carapaz maakte namens Team INEOS een ijzersterke indruk op de klim; hij reageerde sterk op een aanval(letje) van Kuss vlak onder de top.

In dalende lijn kwamen George Bennett en Marc Soler terug namens Jumbo-Visma en Movistar; die laatste begon bijna onmiddellijk aan een solo-onderneming. Hij nam zo'n 20 seconden en behield die, ondanks Bennett en Kuss aan kop in het groepje daarachter. Primoz Roglic sprintte naar een tweede plek en pakte belangrijke bonificatieseconden. Tom Dumoulin kwam binnen op meer dan 8 minuten.

De koers werd in de laatste afdaling ook nog opgeschrikt door een paar paardjes die even kwamen kijken hoe het ervoor stond met de koplopers. De top 10 van de dag en het algemeen klassement vind je onder het filmpje met de paarden.

Top 10 van de dag

Algemeen klassement na de tweede etappe

Nieuws
  • Cor Vos