Van Aert en Jumbo-Visma om tafel over nieuw contract

Wout van Aert en Jumbo-Visma zijn blij met elkaar. Enige tijd geleden vertelde Merijn Zeeman al dat hij nog in deze herfst het contract met de Belg wilde opbreken. Gisteren bevestigde Van Aert dat hij inderdaad binnenkort om tafel gaat met zijn ploeg.

Van Aert en Jumbo-Visma om tafel over nieuw contract

Van Aert kende een geweldig seizoen, met onder andere overwinningen in Milaan-Sanremo en de Strade Bianche. In de Tour baarde hij opzien door bergop veel werk te verzetten voor Primoz Roglic. En passant won Van Aert ook nog twee etappes. Alle reden om het contract te verlengen dus. Gisteren vertelde de Belg in een persmoment dat hij inderdaad wil verlengen, maar dat hij zijn carrièreplanning ook belangrijk vind. "We zullen het inderdaad ook over het sportieve hebben, maar wat dat betreft zitten de ploeg en ik wel op dezelfde golflengte", tekent Het Nieuwsblad op.

Van Aert heeft een contract tot eind volgend jaar, maar wil dus verlengen. Met onder meer Nathan Van Hooydonk en Edoardo Affini krijgt Van Aert enkele renners in de ploeg die hem moeten ondersteunen in de klassiekers. Van Aert gaf voorts aan dat hij zich thuisvoelt in de ploeg en dat hij in de ploeg op zijn best presteert.

Nieuws
  • Cor Vos