Bernard Hinault: 'Ik heb nog nooit zo'n goede generatie wielrenners gezien'

De Das is onder de indruk, en dat wil wat zeggen...

bernard hinault, julian alaphilippe

Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault, tegenwoordig in dienst van de ASO, is normaal gesproken niet zo scheutig met complimentjes aan wielrenners die na hem het strijdtoneel betraden, maar tegen het Franse persbureau AFP stak de Bretoen de loftrompet over de opkomende generatie (of ja, kunnen we ze nog wel zo noemen, gezien wat ze alllemaal al hebben gewonnen..)

Hinault zegt nog nooit zo'n goede generatie wielrenners te hebben gezien en noemt daarbij uiteraard ook de naam van Mathieu van der Poel. "Evenepoel, Van der Poel, Bernal, Pogacar, ze hebben de X-factor, ze hebben alles. Er is echt een generatiewisssel gaande."

De Fransman is minder positief over de kans dat een Fransman de komende jaren de Tour gaat winnen en dus Hinault opvolgt als meest recente Franse winnaar. "Dat zie ik helaas niet gebeuren. In het echte hooggebergte komt Alaphilippe na een dag of twee toch net tekort. En Pinot of Gaudu zie ik het ook niet doen. De enige manier om het te doen is zoals Thomas Voeckler een grote voorsprong krijgen in een overgangssetappe en dat volhouden."