Adrie van der Poel (61) zat in 2020 bijna 16.000 km op de fiets: 'Bij Mathieu ken ik m'n plek'

Hij is inmiddels 61 jaar oud, maar Adrie van der Poel is het fietsen nog lang niet beu, blijkt uit zijn Strava-profiel. De oud-wielrenner en veldrijder haspelde in 2020 bijna 16.000 kilometers af.
Adrie van der Poel (61) zat in 2020 bijna 16.000 km op de fiets: 'Bij Mathieu ken ik m'n plek'

Bijna 538 uren, tegen de 16.000 kilometers en bijna 50.000 hoogtemeters. Het zijn de indrukwekkende Strava-cijfers van Adrie van der Poel. Hij had daar 168 fietsritten voor nodig. Volgens Van der Poel senior hadden het nog veel meer kilometers kunnen zijn. "Ik heb zeven maanden thuisgezeten", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Normaal doe ik uitjes met mensen uit het bedrijfsleven naar mythische wielerplaatsen. Dat is dit jaar allemaal niet doorgegaan."

Hij vertelt dat hij dit jaar een paar keer met zijn zoons Mathieu en David heeft gefietst. "Tijdens de lockdown is Mathieu mij een paar keer tegemoetgereden. Maar als we naast elkaar rijden, is het niet leuk voor hem. En voor mij ook niet. Matje rijdt te hard. Als David en Mathieu samen trainen, kan ik mij in het wiel zetten. Brommertraining is dat voor mij. Ik rijd nog 32 per uur op een goeie dag. Wat dat betreft ken ik perfect mijn plaats."

Overigens fietst Adrie niet alleen buiten, gisteren deed hij een rondje Watopia, de virtuele wereld van Zwift. Daarvoor leende hij de hometrainer van zoon David, zo valt op te maken uit de reacties op het ritje.

Laatste nieuws