Lefevere over coronavaccin: 'Sporters moeten gewoon in de rij staan, net als iedereen'

De manager van Deceuninck-QuickStep reageert op het nieuws dat de renners van UAE al gevaccineerd zijn.

patrick lefevere

Op de website van Sporza komt Patrick Lefevere te spreken over het coronavaccin en de invloed ervan op de wielerwereld. Aanleiding is het nieuws dat UAE Team Emirates al z'n renners liet vaccineren tijdens de teampresentatie in Dubai - overigens krijgen de renners geen voorkeursbehandeling; in de Verenigde Arabische Emiraten kan iedereen aanvragen om gevaccineerd te worden.

De manager van Deceuninck-QuickStep is niet jaloers op de ploeg van Tourwinnaar Tadej Pogacar. "Je gaar niet sneller fietsen van zo'n vaccinatie. Maar je bent natuurlijk wel safe als je een vaccin hebt gekregen. In de Emiraten zullen ze wel goede banden hebben met China en er flink voor betaald hebben; daarom hebben ze vermoedelijk al zoveel vaccins", speculeert Lefevere.

Hij zou z'n renners uiteraard ook graag gevaccineerd zien, maar vindt niet dat sporters een voorkeursbehandeling moeten krijgen. "Ik zou niet graag op de eerste pagina van de krant staan en dat iedereen dan zegt dat de renners wat meer mogen omdat ze met een fiets rijden. Sporters moeten gewoon in de rij staan, net zoals iedereen."