Van Vleuten maakt voorlopige wedstrijdprogramma bekend

Annemiek van Vleuten begint haar seizoen in februari in de Ronde van Valencia. De Europees kampioene rijdt vervolgens Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen en de Ardennenklassiekers. La Course en de Giro Rosa staan ook op het programma, net als de Olympische Spelen natuurlijk.

Van Vleuten maakt voorlopige wedstrijdprogramma bekend

Van Vleuten vertelt op haar website dat haar eerste kennismaking met Movistar prettig was. Het team verblijft in de buurt van het Spaanse Almería voor een trainingskamp dat van 8 tot en met 22 januari plaatsvindt. Naast trainen staan ook bikefittings en kennismaken met de ploeg (en een ontgroening, al vertelt ze niet hoe dat ging) op het programma.

De Spaanse ploeg neemt wat betreft het coronavirus het zekere voor het onzekere: "De eerste dagen moeten we ons strikt aan onze bubbel houden en mogen we nog niet teveel mixen met anderen, tot de incubatietijd van covid voorbij is", legt Van Vleuten uit. "We zijn allemaal getest voor we hierheen kwamen, maar door de incubatietijd van het virus houden we nog even de maatregelen extra strikt aan. Hierna ga ik ook een paar keer een training meedoen met wat mannen. Dit zal zijn met de sprinters en klassieke renners, want het is voor mij al een uitdaging om hen bij te houden."

'Eerste dag op nieuwe school'

"Het is allemaal nieuw, met veel nieuwe mensen. We zijn hier met ongeveer 100 mensen (renners en begeleiding), die ik allemaal nog niet ken, dus ik voelde me zeker de eerste dag alsof ik mijn eerste dag op een nieuwe school aan het beleven was. En dan ook nog eens met veel mensen die een andere taal met elkaar spreken. Het eerste gevoel was echter gelijk goed en ik voel me erg welkom. Ik krijg de eerste dagen de bevestiging dat ik in een warme én heel professionele omgeving terecht ben gekomen."

Voorlopig wedstrijdprogramma

Van Vleuten maakte tevens haar voorlopige wedstrijdprogramma bekend. Zoals in de introducerende alinea van dit artikel staat, begint ze haar seizoen in de Ronde van Valencia. Vervolgens rijdt ze alle grote klassiekers, een reeks Spaanse wedstrijden, het NK op de weg en tegen de klok, La Course, de Giro Rosa en tenslotte de Olympische Spelen.

Voorlopig wedstrijdprogramma Annemiek van Vleuten:

- Ronde van Valencia (18 t/m 21 februari)
- Omloop Het Nieuwsblad (27 februari)
- Strade Bianche (6 maart)
- Ronde van Vlaanderen (4 april)
- Amstel Gold Race (18 april)
- Waalse Pijl (21 april)
- Luik-Bastenaken-Luik (25 april)
- Gran Premio Ciudad de Eibar (9 mei)
- Emakumeen Nafarroako Women’s Elite Classics (11 mei)
- Navarra Women’s Elite Classics (12 mei)
- Durango-Durango Emakumeen Saria (18 mei)
- Vuelta a Burgos (20 t/m 23 mei)
- NK tijdrijden Emmen (16 juni)
- NK wegwielrennen Drenthe (19 juni)
- La Course by Le Tour de France (27 juni)
- Giro Rosa (2 t/m 11 juli)
- Olympische Spelen wegwedstrijd (25 juli)
- Olympische Spelen individuele tijdrit (28 juli)

Vrouwen
  • Team Movistar