Matteo Trentin over Van der Poel: 'Hij is te kloppen, dat hebben we in Yorkshire duidelijk te zien'

De Italiaan put vertrouwen uit het natte WK van 2019 voor dit voorjaar.

matteo trentin

Een paar jaar geleden was Matteo Trentin met z'n 32 jaar bij wijze van spreken nog een jonkie geweest, maar de afgelopen jaren werd hij letterlijk ingehaald door de jongere garde, onder aanvoering van ene Mathieu van der Poel - wie herinnert zich niet die aankomst in de Tour of Britain, heuvelop, waar TGV VDP de Fyra Trentin voorbij knalde en Trentin niets anders kon doen dan z'n meerdere erkennen en applaudisseren.

Maar toch wanhoopt Trentin niet. Hij houdt zich de komende voorjaarsklassiekers vast aan een andere, veel belangrijkere, wielerdag in Engeland: het WK in Yorkshire. Ook al werd het onder zeer extreme omstandigheden verreden, hij klopte er Van der Poel.

In een interview met het Italiaanse Bidon Magazine vertelt hij erover. "Het was voor mij hét bewijs dat hij is te kloppen, want toen het echt telde was hij weg. Ik werd dan wel geklopt door Mads Pedersen, maar het was een boost voor mijn zelfvertrouwen dat ik daar meestreed voor de zege na zo'n zware koers."

Over al die jongeren die doorbreken heeft Trentin ook een mening. Een mening van iemand die al een tijdje meedraait en dus weet hoe wispelturig het allemaal kan zijn. "Ze zijn goed, maar ze zijn niet onverslaanbaar. Er zijn zo'n 15 zeer sterke jongeren, maar je zag aan Bernal hoe snel het kan gaan."

Hij heeft daarom als 'oudje' een filosofische wijsheid in huis. "Het is lastig om aan de top te komen, maar nog veel lastiger er te blijven. Je kan met zoveel zaken te maken krijgen. Bernal zal heus wel terugkeren aan de top, maar niets in het wielrennen is gegarandeerd, zelfs niet als je jong en sterk bent."