HomeZelf in het zadel10 irritante types die je bij elke groepsrit weer tegen gaat komen

10 irritante types die je bij elke groepsrit weer tegen gaat komen

We fietsen alweer een tijdje lekker buiten. Alleen ontkom je tijdens een groepsrit helaas niet aan enkele doodvermoeiende types, die je soms het bloed onder de nagels vandaan halen. We zetten ze op een rijtje...

1) De spatbordweigeraar

We hebben regen genoeg dit voorjaar en juist in groepsritten wreekt zich dat. Want als je achter iemand zonder spatbord (een ass-saver is geen spatbord!) krijg je zijn of haar spray vol in je gezicht krijgt. Echt super.

2) De halfwheeler

Je komt hem (ja, dit is altijd een man) tegen wanneer je samen op kop rijdt. Al snel zul je merken dat zijn voorwiel net een klein beetje voor dat van jou uitsteekt. Hoe erg je je best ook doet, hij zal altijd proberen met zijn voorwiel iets voor jou te blijven rijden. Tip aan de halfwheeler: laat de ander het tempo bepalen en laat je geldingsdrang thuis.

3) De beunhaas

De beunhaas (een betere naam kan ik zo niet verzinnen) is het irritantste type dat je tegenkomt tijdens een fietsrit. Hij of zij heeft het materiaal nooit voor elkaar. Buitenbanden waar het canvas doorheen komt, binnenbanden die opgelapt zijn met 20 plakkertjes, brekende kettingen en knappende versnellingskabels. Noem het maar op. Natuurlijk krijgt hij of zij altijd pech op het verste punt in de route, wanneer windkracht 5 je om de oren slaat en de regen net overgaat in natte sneeuw…

4) De laatkomer

Ik moet beginnen met een mea culpa, want ik kom zelf altijd minimaal 5 minuten te laat aankakken bij het verzamelpunt, hoewel ik weet dat mijn fietsvrienden dat heel irritant vinden. Verder wil ik er dus niet teveel over kwijt, behalve dat het altijd dezelfden zijn die te laat komen.

5) De klungel

Dit heb je vast wel eens meegemaakt. Iemand rijdt lek en heeft vervolgens geen reservebandje, bandenlichters en pomp bij zich. Dus je strijkt met je hand over je hart, doneert je bandje en zit de rest van de rit met je billen bij elkaar, te hopen dat je nu zelf niet lekrijdt.

6) De middenrijder

Meestal rij je in groepen twee aan twee. De bedoeling is dan dat je allemaal achter elkaar aan rijdt, zodat iedereen een beetje uit de wind zit. De middenrijder gaat juist in het midden rijden, zodat degene naast hem of haar vol in de wind zit. En ook wanneer je achter diegene rijdt, zit je met je snufferd vol in de wind. Dankjewel he!

7) De neussnuiter

We snappen dat je je neus af en toe wil legen, maar ga dan even naast de groep rijden. Wederom bedankt!

8) De veelplasser

Ben je eindelijk net een beetje op weg, wil er iemand alweer stoppen voor een plaspauze. En dat meerdere keren per rit. Vervelend!

9) De profiteur

De profiteur rijdt nooit op kop en zal er alles aan doen om dat ook niet te doen. Let maar eens op wanneer jullie een weg oversteken of bij een stoplicht. De profiteur zal even doen alsof hij of zij moeite heeft met inklikken en vervolgens weer doodleuk achteraan sluiten. Hoppa, weer een kopbeurt minder!

10) De luidspreker

De luidspreker heeft de vervelende neiging om met luid volume, als een soort commandant, de boel te willen regelen. Wanneer je je niet aan zijn of haar regels houdt, krijg je dat op niet mis te verstane wijze te horen. Doe even rustig!

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Met deze simpele ingrepen bouw je een racefiets om tot (tijdelijke) gravelfiets

Gravelen is booming business. De discipline kwam overgewaaid van de Verenigde Staten naar Europa...

📸 Lelijk of briljant? Deze koeien- en varkenswielerpakjes vallen in ieder geval op…

De tijd dat half Nederland in een shirtje van Rabobank de weg op ging...

7 Redenen waarom solo fietsen veel leuker is dan in een groep

Ook nu we weer gewoon in groepen mogen rijden, vindt onze redacteur solo fietsen veel leuker. Hieronder legt hij aan de hand van 7 punten uit waarom.