HomeZelf in het zadel10 irritante types die je bij elke groepsrit weer tegen gaat komen

10 irritante types die je bij elke groepsrit weer tegen gaat komen

We fietsen alweer een tijdje lekker buiten. Alleen ontkom je tijdens een groepsrit helaas niet aan enkele doodvermoeiende types, die je soms het bloed onder de nagels vandaan halen. We zetten ze op een rijtje...

1) De spatbordweigeraar

We hebben regen genoeg dit voorjaar en juist in groepsritten wreekt zich dat. Want als je achter iemand zonder spatbord (een ass-saver is geen spatbord!) krijg je zijn of haar spray vol in je gezicht krijgt. Echt super.

2) De halfwheeler

Je komt hem (ja, dit is altijd een man) tegen wanneer je samen op kop rijdt. Al snel zul je merken dat zijn voorwiel net een klein beetje voor dat van jou uitsteekt. Hoe erg je je best ook doet, hij zal altijd proberen met zijn voorwiel iets voor jou te blijven rijden. Tip aan de halfwheeler: laat de ander het tempo bepalen en laat je geldingsdrang thuis.

3) De beunhaas

De beunhaas (een betere naam kan ik zo niet verzinnen) is het irritantste type dat je tegenkomt tijdens een fietsrit. Hij of zij heeft het materiaal nooit voor elkaar. Buitenbanden waar het canvas doorheen komt, binnenbanden die opgelapt zijn met 20 plakkertjes, brekende kettingen en knappende versnellingskabels. Noem het maar op. Natuurlijk krijgt hij of zij altijd pech op het verste punt in de route, wanneer windkracht 5 je om de oren slaat en de regen net overgaat in natte sneeuw…

4) De laatkomer

Ik moet beginnen met een mea culpa, want ik kom zelf altijd minimaal 5 minuten te laat aankakken bij het verzamelpunt, hoewel ik weet dat mijn fietsvrienden dat heel irritant vinden. Verder wil ik er dus niet teveel over kwijt, behalve dat het altijd dezelfden zijn die te laat komen.

5) De klungel

Dit heb je vast wel eens meegemaakt. Iemand rijdt lek en heeft vervolgens geen reservebandje, bandenlichters en pomp bij zich. Dus je strijkt met je hand over je hart, doneert je bandje en zit de rest van de rit met je billen bij elkaar, te hopen dat je nu zelf niet lekrijdt.

6) De middenrijder

Meestal rij je in groepen twee aan twee. De bedoeling is dan dat je allemaal achter elkaar aan rijdt, zodat iedereen een beetje uit de wind zit. De middenrijder gaat juist in het midden rijden, zodat degene naast hem of haar vol in de wind zit. En ook wanneer je achter diegene rijdt, zit je met je snufferd vol in de wind. Dankjewel he!

7) De neussnuiter

We snappen dat je je neus af en toe wil legen, maar ga dan even naast de groep rijden. Wederom bedankt!

8) De veelplasser

Ben je eindelijk net een beetje op weg, wil er iemand alweer stoppen voor een plaspauze. En dat meerdere keren per rit. Vervelend!

9) De profiteur

De profiteur rijdt nooit op kop en zal er alles aan doen om dat ook niet te doen. Let maar eens op wanneer jullie een weg oversteken of bij een stoplicht. De profiteur zal even doen alsof hij of zij moeite heeft met inklikken en vervolgens weer doodleuk achteraan sluiten. Hoppa, weer een kopbeurt minder!

10) De luidspreker

De luidspreker heeft de vervelende neiging om met luid volume, als een soort commandant, de boel te willen regelen. Wanneer je je niet aan zijn of haar regels houdt, krijg je dat op niet mis te verstane wijze te horen. Doe even rustig!

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Fietsmerk Scott photoshopt de Paus prachtig op een mountainbike in volle afdaling

Wielrennen is van huis uit een katholieke sport. De Paus zegent bijvoorbeeld nog ieder...

Wielrennen op tv: de Dauphiné en koersen in de lage landen deze week!

Het wielercircus dender weer in volle vaart door. Deze week staan er een aantal...

🎥 Zo ziet kou lijden eruit! Mannen van Tour de Tietema trillend als een rietje tijdens The Ride

Bas Tietema zelf rijdt inmiddels in de profploeg van Tour de Tietema, maar zijn...

In het zicht van de haven gestrande Rune Herregodts: ‘Reed Vingegaard achter me? Oh, f*ck!’

We wilden hem met z'n allen wel naar de overwinning schreeuwen voor de tv....

Meer zoals dit

Bucketlistklim | Cime de la Bonette: de hoogste verharde doorgaande weg van de Alpen

De Cime de la Bonette is de hoogste geasfalteerde vrij toegankelijke weg van de Alpen, maar om die status te krijgen hebben de Fransen (de klim ligt in de Franse Alpen) een truc special uitgehaald. Niet alleen om de hoogte moet je de klim eens gedaan hebben, het is ook een pracht van een beklimming. Lang, maar gelukkig niet al te steil.

Nu het (eindelijk) warmer wordt: 8 tips om jezelf te wapenen tegen de hitte

Deze tips zullen helpen om beter om te gaan met de warme. Uiteraard gaat...

7 Tips waarmee het fietsen in de bergen nét even wat minder zwaar wordt

In de bergen fietsen is fantastisch, maar kan natuurlijk ook loodzwaar zijn. Onderstaande 7 tips maken het misschien net even wat minder zwaar. Doe er je voordeel mee!