Boonen: 'Gebrek aan stuurmanskunst Evenepoel? Geen conclusies trekken'

Net als iedere (Vlaamse) wielervolger heeft ook Tom Boonen Remco Evenepoel gevolgd in de Giro. Er waren vooral veel meningen over het al dan niet ontbreken van daalcapaciteiten bij Evenepoel. Volgens Boonen valt het allemaal wel mee.

Boonen: 'Gebrek aan stuurmanskunst Evenepoel? Geen conclusies trekken'
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Boonen kon het moeilijk begrijpen, dat Evenepoel direct voor de leeuwen werd gegooid in de Giro d'Italia. "Ik vond het een rare beslissing om Evenepoel na zo'n lange periode uit competitie meteen de Giro te laten rijden, met al die verwachtingen erbij. De buitenwereld heeft hem tot kandidaat-winnaar gekatapulteerd. Ikzelf ging niet mee in die manie", vertelt hij tegen HLN.

Er werd al veel gezegd over een mogelijk gebrek aan stuurmanskunsten en daalkwaliteiten bij Evenepoel, maar Boonen is het daar niet mee eens. "Dat vind ik te kort door de bocht. Ik heb Remco in het verleden al goed weten afdalen, zoals in San Sebastián. Ik denk dat Remco nu vermoeid is. Ik zou hier geen blijvende conclusies uit trekken."

"Remco heeft zijn leeftijd mee én tegen", vindt Boonen wanneer het over de nabije toekomst van het supertalent gaat. "Die jongen is nog in volle ontwikkeling en ontdekt zijn eigen grenzen, dan ga je er soms over. Zijn moraal zal nu wel laag zijn, maar het is belangrijk dat hij nu de resetknop induwt en voldoende recupereert. Hij moet zich niet laten opjagen en beseffen dat hij met zijn leeftijd en na de val de tijd moet pakken die hij nodig heeft."