HomeOlympische SpelenTokio | Wout van Aert: 'Ik had de benen om te winnen'

Tokio | Wout van Aert: ‘Ik had de benen om te winnen’

Wout van Aert was misschien wel de sterkste renner in koers tijdens de olympische wegrit, maar de Belg moest genoegen nemen met een zilveren plak. Het leverde gemengde gevoelens op bij Van Aert.

“Ik denk niet dat ik het maximale eruit heb gehaald”, was Van Aert zijn commentaar na afloop bij Sporza. “Ik had de benen om te winnen, maar ik wist dat het een moeilijke situatie zou gaan worden na de slotklim. Ik probeerde nog iets te forceren, maar het wiel van Pogacar en mij werden flink geviseerd. Carapaz was denk ook te sterk, want McNulty kwam vanzelf nog terugwaaien. Een hele mooie kampioen natuurlijk. Ik ben blij dat ik het goede werk van mijn teamgenoten heb kunnen belonen met een medaille.”

Van Aert was samen met Remco Evenepoel de vooruitgeschoven pion van de Belgen. Evenepoel kon de besten echter niet volgen op de steile Mikuni Pass. “Ik denk niet dat we ontevreden mogen zijn”, vertelde Evenepoel tegen Sporza. “Ik heb nog geprobeerd om vooruit te raken voor de slotklim, maar het was niet makkelijk om een gaatje te krijgen. Misschien dat ik daar een paar procentjes heb verspeeld voor de steile klim. Dat is achteraf altijd makkelijk. We hebben het geprobeerd om iemand vooruit te schuiven, maar dat is niet echt gelukt. Het goede gevoel was er wel, maar het hersteltijd van die aanval tot de slotklim was niet lang genoeg. Daardoor zat ik snel op mijn limiet en heb ik het vervolgens laten lopen.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Ellen van Dijk strandt op zes seconden van EK-goud: ‘Deze medaille krijgt geen mooi plekje, ofzo’

Het was een fikse teleurstelling voor Van Dijk, zo vertelde ze na afloop tegen...

Sporen van Tramadol aangetroffen in bloedtest Quintana, geschrapt uit Tour de France-uitslag

De UCI heeft in een persbericht gemeld dat er in twee bloedtests van Quintana...

5 tips voor in je Vuelta-pooltje

Steff Cras (Lotto Soudal) Wie de uitslagenlijst van Steff Cras erbij pakt, kan niet anders...

Merijn Zeeman over vorm Roglic: ‘Hij is nog niet verlost van pijn, maar hij wilde de uitdaging aangaan’

Toch vertelt performance manager Merijn Zeeman in De Telegraaf dat er nog de nodige...

Meer zoals dit

De volgende olympische spelen kunnen we wedden op wielrennen

Dat je het nu alvast goed in je oren knoopt en alles uit de wielerwereld in de gaten houdt!

Ligtlee over reacties op social media: ‘Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten’

Vijf jaar na haar gouden plak op de keirin was Elis Ligtlee weer actief op de Olympische Spelen. Niet als baanrenster, maar als analist voor de NOS. Ze kreeg daar positieve reacties op, maar ook nare reacties. Over haar uiterlijk. Op Instagram vertelt ze dat ze daarvan is geschrokken en ze roept op om wat liever voor elkaar te zijn.

Van Riessen viert verjaardag in Japans ziekenhuis: ‘Weet niets meer van de crash’

Voor Laurine van Riessen ziet haar 34ste verjaardag er anders uit dan ze op voorhand had verwacht. Na een zware val op de olympische keirin ligt ze in een Japans ziekenhuis. Gelukkig is haar vriend Matthijs Büchli er ook nog. Hij regelde taart en slingers voor de onfortuinlijke renster, die zich niets meer van de val kan herinneren.