Van Aert wint slotrit en eindklassement Tour of Britain

Wout van Aert heeft de slotrit in de Tour of Britain gewonnen. Op die manier reed hij ook Ethan Hayter uit de leiderstrui en pakte hij ook het eindklassement mee.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Het werd een klassieke vlakke etappe. Een kopgroep die geen schijn van kans had op de dagzege en de sprintersploegen die in het peloton controleerden. Deceuninck-Quick Step en Team Jumbo-Visma deden voornamelijk het werk. Van Aert begon de slotrit met een achterstand van vier seconden op leider Ethan Hayter, die eveneens een meer dan aardige sprint in zijn benen heeft.

In de spurt had Van Aert niet veel helpers meer achter de hand, maar dat hij zichzelf kan redden weten we inmiddels. Hayter mengde zich ook in de spurt, maar kwam meerdere keren in de wind te zitten. De jonge Brit had nog de kans om Van Aert in te sluiten, maar dat deed hij niet. Greipel ging vervolgens aan en leek een serieuze kans te maken op de dagzege. Totdat Van Aert zijn duivels ontbond en krachtig naar de dag- en eindoverwinning versnelde. Zege twaalf en dertien van het seizoen voor de kopman van Team Jumbo-Visma.

Nieuws
  • Cor Vos