HomeCyclocrossIserbyt verslaat Aerts na heerlijke tweestrijd: 'Ik ben gewoon over zijn been...

Iserbyt verslaat Aerts na heerlijke tweestrijd: ‘Ik ben gewoon over zijn been gereden, hopelijk heeft hij er geen last van’

Eli Iserbyt heeft de Wereldbeker van Besançon op zijn naam geschreven. Dat deed hij na een prachtige strijd met Toon Aerts.

Door het zware parkoers in Besançon werd direct duidelijk wie de sterksten waren: Toon Aerts en Eli Iserbyt. In de beginfase leek die laatste net iets sterker, maar halfweg cross lukte het ook Iserbyt om goed in zijn ritme te komen. Het beloofde wederom een mooie tweestrijd te worden tussen de twee beste veldrijders van het huidige seizoen. Achter Aerts en Iserbyt was er niemand die een bedreiging vormde. Wel viel de jonge Nederlander Pim Ronhaar op, die samen met Michael Vanthourenhout de beste van de rest bleek.

De twee vooraan gaven elkaar geen duimbreedte toe. De ene keer nam Aerts de kop, dan weer was de beurt aan Iserbyt. In de vijfde ronde trok Aerts eens door en Iserbyt zat duidelijk op de limiet, maar de renner van Baloise-Trek maakte een slippertje en gleed vervolgens onderuit op zijn billen, waarna Iserbyt zijn kans schoon zag en ook eens een flink tempo oplegde.

Desondanks kon hij Aerts niet definitief breken. Metertje voor metertje kwam Aerts dichterbij, tot hij weer een foutje maakte en enigszins uit balans raakte doordat hij tegen een paaltje reed. Uiteindelijk bleek dat de beslissing, want hoewel Iserbyt in de slotronde onnodig risico nam op een heuveltje en het daardoor nog even spannend werd, kon Iserbyt een twaalfde zege bijschrijven. De strijd om plek drie tussen Vanthourenhout en Ronhaar werd gewonnen door die laatste.

Iserbyt na afloop: “Toen Toon zijn demarrage plaatste, moest ik even plooien. Toon zag me komen na dat foutje en hinderde mij, maar ik ben gewoon over z'n been gereden, haha. Hopelijk heeft hij er geen last van. In de laatste ronde schoof ik nog naar beneden en was ik even niet zeker, maar ik had nog een mooi gaatje. Als hij mij er niet afrijdt, dan wordt hij nerveus. Toon had een goede dag, want het was echt hard tegen hard. Het was zeker propaganda voor de sport en ook het publiek was fenomenaal.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel blikt vooruit: ‘Ik zit liever in een ontsnapping dan in een peloton’

De Tour de France begint morgen met een tijdrit door Kopenhagen. Van der Poel...

De koffer van Martijn Tusveld: ‘Ik heb mijn studieboek psychologie meegenomen’

Nee, Martijn Tusveld is niet iemand die zich een week voor vertrek al druk...

Video | Groenewegen: ‘Ik ben in mijn beste vorm ooit’

Hij heeft dit jaar al een paar keer gewonnen, maar een zege in de...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.