Interview | Alexey Lutsenko: 'Niets is onmogelijk, de ploeg en ik gaan vol voor het podium in de Tour'

Alexey Lutsenko is ambitieus, heel ambitieus. Hij gaat voor het podium in de Tour de France.

Lutsenko

De Kazach praatte erover in een online-meeting. "Het gaat niet makkelijk worden, maar de top 3 is het doel van mij en van de ploeg", antwoordde Lutsenko op vragen van Wieler Revue. "Dit jaar heb ik met mijn zevende plaats laten zien dat ik mee kan doen met de beste renners. We gaan alles doen wat mogelijk is om dat doel te bereiken. En ik weet: niets is onmogelijk."

"Het klopt dat je veel moet veranderen in je aanpak als je klassementsrenner wil worden", gaat de Kazach verder. "Ik heb stap voor stap aangepakt. Eerst wilde ik competitief worden in rondes van een week. De voorbereiding op een grote ronde is totaal anders dan op de klassiekers."

"Waarom ik zo graag klassementsrenner wilde worden? Ik denk dat er veel ruimte voor me is om te verbeteren in de bergen en in de langere races. Jaar na jaar voel ik dat ik beter word in het hooggebergte. Waarom zou ik het dan niet proberen? Daarbij is het niet zo dat ik me niet meer richt op de klassiekers."

Gravel

Eind dit seizoen won Lutsenko de nieuwe Italiaanse gravelrace Serenissima Gravel. Het smaakte naar meer voor Lutsenko, die net als Mathieu van der Poel overweegt om deel te nemen aan de nieuw te organiseren WK Gravel. "Het was een geweldige ervaring. Ik vind het mooi dat er een WK georganiseerd gaat worden, want wielrennen heeft zulke evenementen nodig. Het zou een genoegen zijn om mee te doen aan het WK. Waarom zou ik het niet doen?"

Magazine
  • Cor Vos