Eli Iserbyt keek laatste rondes meer op het grote scherm: 'Dit voelt beter dan zelf winnen'

Eli Iserbyt kwam in de Wereldbeker van Namen niet in het stuk voor, maar was na afloop desondanks dolgelukkig.

Iserbyt

De leider in de stand van de Wereldbeker kon in de lastige cross in Namen geen potten breken. Een aantal crossers was duidelijk te sterk en uiteindelijk kwam Iserbyt als vijfde over de streep op meer dan twee minuten van de winnaar. Die winnaar was ploegmaat Michael Vanthourenhout en dat zorgde er uiteindelijk voor dat Iserbyt wel met een goed gevoel huiswaarts keerde.

Meteen na de finish viel Iserbyt de winnaar in zijn armen. "De laatste drie rondes was ik meer naar het grote scherm aan het kijken dan dat ik mijn eigen wedstrijd reed", vertelde Iserbyt na afloop tegen Sporza. "Op dit moment voelt de overwinning van Michael beter dan zelf winnen. Hij knokt altijd, werkt hard voor de rest en verdient deze overwinning dubbel en dik."

Uiteindelijk viel er ook nog iets te juichen voor Iserbyt zelf, want de kleine Belg kan de eindzege in de Wereldbeker amper meer ontgaan. Alleen bij pech kan de zege van Iserbyt nog in gevaar komen. Hij heeft een voorsprong van respectievelijk 90 en 107 punten op Vanthourenhout en Toon Aerts.