Van Aert en Van der Poel kennen veel doelen in een jaar, maar Pidcock spant de kroon met bomvol wegprogramma

Tom Pidcock kent een druk schema zoals zelfs Mathieu van der Poel en Wout van Aert nog niet kenden.

Pidcock

Het voordeel van veelzijdig zijn is dat je op meerdere terreinen kunt winnen, maar het nadeel is dat je veel keuzes moet maken. Keuzes die Mathieu van der Poel en Wout van Aert in meer of mindere mate hebben gemaakt tijdens hun eerste profjaren op de weg. Zo reed Van Aert nog nooit in Luik-Bastenaken-Luik en was Mathieu van der Poel daar alleen actief in het coronaseizoen 2020.

Collega-crosser Tom Pidcock pakt het voor 2022 heel anders aan, zo meldt Het Nieuwsblad. Als alles volgens plan loopt draait de Brit van INEOS Grenadiers dit weekend een dubbel programma met de cross in Hamme en die in Hoogerheide. Vervolgens gaat hij eind januari als topfavoriet naar het wereldkampioenschap veldrijden in Fayetteville.

Een vakantie is Pidcock niet gegund, want hij dient zich direct voor te bereiden op zijn bomvolle wegseizoen. Die start 16 februari in de Ronde van de Algarve. De rittenkoers in Portugal is met het oog op het Vlaamse openingsweekend. Pidcock houdt het niet bij één koers in het weekend, want zowel in Omloop Het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne zal hij aan de start verschijnen.

Het is het voorprogramma van een periode waarin Pidcock lange tijd goed wil zijn. Verder op zijn programma: Strade Bianche, Milaan-San Remo, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dan volgt een korte periode van rust. Maar dat kan niet te kort zijn, want Pidcock heeft al aangekondigd te starten in de Giro d'Italia, die een ruime maand na Luik start.

En dan heeft Pidcock weleens verteld dat het zijn grote droom is om in drie disciplines wereldkampioen te zijn in eenzelfde jaar. Het WK mountainbike en WK op de weg zullen ook rood omcirkeld staan in de agenda van het multitalent.