UAE-baas gaat tactiek Jumbo-Visma en INEOS niet kopiëren en deelt sneertje uit: 'We zullen geen kampioenen contracteren om als knechten te dienen' 

Joxean Martinez Matxin zwaait de scepter bij het team van Tadej Pogacar en begint alvast met de psychologische oorlogsvoering tegen Jumbo-Visma en INEOS...

tadej pogacar

Met George Bennett, Joao Almeida en Marc Soler versterkte UAE Team Emirates zich zodanig dat we de ploeg op klassementsgebied inmiddels wel als gelijke van Jumbo-Visma en Team INEOS kunnen zien. Daarnaast hengelde de ploeg met de oliedollars ook nog Pascal Ackermann en Alvaro Hodeg voor de sprints binnen.

Een topploeg dus. Maar toch vertelt de Spaanse manager Joxean Martinez Matxin in een interview met Cycling Weekly dat hij het anders wil aanpakken dan Jumbo-Visma en Team INEOS het doen.

"We zullen geen kampioenen contracteren om als knechten te dienen. We hebben zeer goede renners gecontracteerd en ze weten van het begin wat hun taak is. Voor Pascal Ackerman is dat bijvoorbeeld: winnen. Andere renners weten dat ze er zijn om anderen te helpen. Die taken zijn heel duidelijk."

Dat het team rond Pogacar de afgelopen jaren te zwak was, weerlegt de Spanjaard. "Dat is echt onzin, Tadej was vaak goed omringd. Maar dan liep het gewoon anders. In de etappe naar Tignes uit de afgelopen Tour bijvoorbeeld, toen zaten er nog drie man van ons bij hem toen hij aanviel. Die konden inderdaad niet volgen, maar dat kon niemand..."

Toch is de klimploeg van UAE dit seizoen significant sterker en kan zich zeker meten met Jumbo-Visma en INEOS. Matxin wil niks weten van die vergelijking. "Wij gaan niet de tactieken of strategieën van Jumbo-Visma, INEOS Grenadiers of een ander team gebruiken. We willen gewoon UAE Team Emirates zijn."