HomeAchtergrondVrijdag helse gravelaankomst bergop in Ronde van Valencia! Remco Evenepoel: 'Bij verkenning...

Vrijdag helse gravelaankomst bergop in Ronde van Valencia! Remco Evenepoel: ‘Bij verkenning geloofden we niet dat de finish daar kon liggen’

Block vrijdagmiddag in je agenda als je van spektakel houdt! Hieronder zie je beelden van de verkenning van de klim en vertelt Remco Evenepoel dat de rotsblokken nog net niet op z'n helm vielen toen hij er was...

Wie naar de Vuelta kijkt, weet dat ze in Spanje de spectaculaire geitenpaadjes bepaald niet links laten liggen. Meestal kronkelen ze omhoog met van die grote betonplaten die tegen de berg zijn aangekwakt, maar in de Ronde van Valencia hebben ze deze week nog iets anders gevonden: een onverhard geitenpad.

Vrijdag finisht de etappe op de op 1080 meter hoog gelegen Alto Antenas del Maigmo Tibi. Een klim die nog nooit bedwongen is in een wielerronde. En dat heeft een reden: er is bijna niet op een racefiets omhoog te rijden.

Toen Remco Evenepoel en zijn ploeg de klim wilden verkennen, schrokken ze zich een hoedje, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Op de ingang van de sector lagen er precies omlaag gekomen rotsen en stenen. We geloofden nooit dat daar de finish kon zijn. Het is een heel slechte strook gravel en het is redelijk steil ook.”

Redelijk steil is-ie zeker, want op het laatste onverharde deel van de 5,6 kilometer lange klim (dat zijn de laatste 2,7 kilometer) is het stijgingspercentage 10 procent. Volgens Evenepoel moeten renners dat zittend in het zadel doen. “Als je de grip op de weg verliest, boet je aan power en snelheid in. Het is gemiddeld ongeveer tien procent. Van rechtstaan zal er geen sprake zijn. Dat is misschien in het voordeel van mij omdat ik graag vanuit het zadel klim. Het is vooral hopen op niet vallen.”

Woorden zijn leuk, maar het is natuurlijk veel mooier om alvast een voorproefje van de klim te zien. En dat kan, want de kleine Kern Pharma-ploeg verkende de klim alvast op Tweede Kerstdag en maakte er een videootje van. De beelden geven je alvast een indruk… Kijken vrijdag, vanaf 16.00 uur op Eurosport 2!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Twitter Kern Pharma

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wat Van der Poel liet zien beviel Adrie: ‘Wat me opviel, is dat hij twee tanden groter kan rijden dan voorgaande jaren’

In gesprek met WielerFlits blikte Adrie terug op de rentree van Van der Poel....

Iserbyt lachend: ‘Toen Van der Poel me in de eerste ronde voorbijreed, dacht ik dat hij een minuut zou wegrijden”

Eli Iserbyt zakte halfweg koers vrij ver weg, maar in de slotfase wist hij...

Mathieu van der Poel blij maar kritisch: ‘Technisch maakte ik veel fouten, maar ben heel blij met mijn vorm’

Mathieu van der Poel startte in Hulst weliswaar op de vierde rij, maar al...

Mathieu van der Poel luistert rentree in wereldbeker Hulst op met dominante overwinning

De ogen in Hulst waren zonder meer gericht op Mathieu van der Poel. De...

Meer zoals dit

Sven Nys omringd door ‘Ollanders’ en dat bevalt: ‘Hou van een open en directe communicatie en die heb je met Nederlanders heel snel

Lucinda Brand, Shirin van Anrooij, Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar en...

Primoz Roglic vertelt over moeizaam herstel en is hoopvol: ‘Waarom zou ik Tour niet meer kunnen winnen?’

Primoz Roglic zijn carrière is er één van vele pechmomenten, met zijn misgelopen Tourzege...

Van der Poel over hotelincident: ‘Ben niet bezig met hoe mensen mij nu bekijken’

Het befaamde hotelincident tussen Mathieu van der Poel en enkele tienermeisjes in Wollongong ligt...