Jumbo-Visma laagdrempelig op zoek naar nieuw talent: door het hele land testdagen, licentie niet nodig 

Word jij (of jouw zoon of dochter) de nieuwe Mathieu van der Poel of Marianne Vos? Het zou maar zo kunnen, want Jumbo-Visma is er naar op zoek. Lees hieronder alles over dit mooie initiatief!

olav kooij
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

De jeugd heeft de toekomst! Nederland beschikt nu onder aanvoering van Mathieu van der Poel, Fabio Jakobsen en Tom Dumoulin over een schitterende generatie topwielrenners - om over de vrouwen nog maar te zwijgen - maar het is de bedoeling dat dat ook zo blijft natuurlijk.

Er zit met bijvoorbeeld Olav Kooij alweer een nieuw sprinttalent aan dat zich de komende jaren met de wereldtop zal meten - of dat eigenlijk al doet.

Maar voor de verre toekomst is Jumbo-Visma in samenwerking met CyclingClassNL bewust op zoek naar talent (naast dat ze jongeren meer willen laten bewegen).

Door het hele land houden ze testdagen, van Groningen tot Goes en van Sneek tot Sittard. Op die dagen (check hier wanneer ze waar zijn) worden jongens en meisjes geboren in 2005, 2006 of 2007 fysiek getest op een Tacx, is er een sprinttest en leggen ze een behendigheidsparcours af.

Je hoeft geen licentiehouder te zijn om mee te doen, dus als je toevallig op school de piepjestest als een malle loopt, kun je eens kijken wat dat waard is op de fiets. Wie weet ben jij (of je zoon of dochter) wel de nieuwe Marianne Vos, Mathieu van der Poel of Tom Dumoulin!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.