Michel Wuyts over kansen Mathieu van der Poel in Ronde van Vlaanderen: 'Hij zal niet de Mathieu van der Poel moeten spelen'

De Belgische commentator denkt dat MVDP zijn tactiek en manier van koersen moet aanpassen.

michel wuyts

Mathieu van der Poel maakte onlangs bekend dat hij mee zal doen aan de Ronde van Vlaanderen. In Italië zal hij eerst de Settimana Coppi e Bartali rijden om vervolgens via Dwars Door Vlaanderen naar De Ronde te gaan. Uiteraard geen ideale voorbereiding, maar als iemand dan toch nog mee kan doen voor de prijzen is het Mathieu van der Poel.

Zo denkt ook Michel Wuyts erover in zijn nieuwe podcast samen met Tom Boonen, die toepasselijk Wuyts & Boonen heet. De Belg die niet langer bij Sporza werkt maar aan VTM en Het Laatste Nieuws is verbonden heeft MVDP goed in de gaten gehouden tijdens zijn vele trainingen in Spanje.

"Wat we op Strava kunnen zien is meer dan bemoedigend. Als hij nu al intensieve blokken neer kan zetten om u tegen te zeggen, geloof ik er wel in dat hij een rol gaat spelen."

Maar dan moet Van der Poel volgens Wuyts wel tegen z'n eigen natuur in gaan koersen straks. Volgens Wuyts doet hij dan mee voor het podium. "Maar dus alleen op voorwaarde dat hij dan niet voor Mathieu van der Poel speelt. Hij moet niet al te gek gaan doen door op zestig kilometer van de streep te vertrekken, maar zal het tactischer moeten aanpakken."