Giro | Teleurgestelde Arensman: 'Wilde helemaal niet in de kopgroep zitten met oog op tijdrit, zal het er nog over hebben met de ploeg'

Thymen Arensman werd vijfde op de Fedaia, maar was na afloop zeer teleurgesteld omdat hij zich eigenlijk wilde sparen voor de slottijdrit.

Arensman
  • Thymen Arensman Thymen Arensman

In gesprek met Eurosport toonde de Nederlander zich duidelijk gefrustreerd. "Zeer teleurstellend. Ik wilde helemaal niet in de kopgroep zitten vandaag. Ik zat met mijn hoofd bij morgen om te sparen. Ik deed een lead-out voor Tusveld en Hamilton. Ik weet niet wat er gebeurde, maar ze hadden de benen niet. Ik kwam wel in de kopgroep, maar ik zat met mijn hoofd bij de tijdrit. Ik weet het ook niet."

In de kopgroep zelf werd het ook een teleurstellende dag, vertelde Arensman. "Ik heb nog nooit iets gewonnen, heb nog niets bewezen in het wielrennen, maar iedereen kijkt naar mij. Covi rijdt daardoor ver weg. En ik zat dus al met mijn hoofd bij de tijdrit. Nu ben ik bang dat ik niets heb. Dat is wielrennen."

"Het was de bedoeling om het draaiende te houden en dan konden we wel zien. Maar ik ga het er nog over hebben met het team. Het lijkt me logisch dat ik te veel heb gegeven vandaag in de kopgroep richting de tijdrit van morgen." AD-journalist Daan Hakkenberg schreef op Twitter dat de ploeg Arensman heeft gevraagd om zich niet te laten uitzakken.

Nieuws
  • Cor Vos