Dauphiné | Jumbo-Visma heerst, Roglic grijpt de macht: 'Jonas en de ploeg deden geweldig werk'

Berg de twijfels maar op: Primoz Roglic zit op schema voor de Tour. In de monsteretappe naar Vaujany moest hij enkel de Spanjaard Carlos Verona voor zich dulden, die vanuit de ontsnapping zijn mooiste dag op de fiets beleefde.

primoz roglic
  • Primož Roglič Primož Roglič

Roglic schudde één tempoversnelling uit de kuiten om de tegenstand weg te fietsen. Tot anderhalve kilometer voor de meet, mende superploegmaat Vingegaard de troepen, als springplank voor zijn Sloveense kopman. Die ging ervandoor en nam het geel over van de geloste Van Aert.

Een opgeluchte Roglic lachte: "Het was een erg zware rit vandaag, maar ik voelde me goed. Jonas en de ploeg deden geweldig werk en op het einde zag ik mijn moment gekomen. Ik kwam te laat voor winst, maar Carlos Verona verdiende de zege na deze loodzware opdracht."

Toegegeven, de tegenstand is behoorlijk matig in deze Dauphiné. Het meeste weerwerk richting Vaujany kwam van Ben O’Connor (AG2R). Goede renner, maar kwalitatief niet van het type Pogacar. Ietwat tegenvallend was David Gaudu. Hij troefde eerder deze week Van Aert nog af, maar was vandaag niet bij machte om Roglic, Vingegaard of O’Connor te volgen. Nu, ook voor hem zijn de hoogdagen van de Tour nog een maand ver.

Wout Van Aert liet zich helemaal uitzakken op de flanken van de Croix de Fer. Schijnbaar gemakkelijk kwam hij 14 minuten na Verona binnen, in het gezelschap van Tiesj Benoot. Geel was duidelijk geen betrachting deze week, groen daarentegen wel.

Indrukwekkend was het allemaal nog niet, maar veelbelovend wel. Jumbo Visma bouwt op naar een climax die zich binnen een maand moet ontvouwen. Een voorproefje van die climax is nu al zichtbaar: Roglic in het geel, Van Aert in het groen en Vingegaard als perfecte wisselkopman op plek twee in het klassement. Als elk van deze heren er nog wat procentjes bij doet, is een geel-groene droom in de Tour niet onmogelijk.