Wat doet crossrevelatie Puck Pieterse in de zomer? Nou, ook winnen maar dan op de MTB!

Ze gaat gewoon door met wat ze in de winter al deed...

puck pieterse

De meeste veldrijders zijn in de lente en de zomer op de weg te vinden. Puck Pieterse haar generatiegenote Shirin van Anrooij is bijvoorbeeld aan een erg sterk seizoen bezig - waarschijnlijk is zij, zeker op termijn, ook meer een wegrenster dan een veldrijdster.

Voor Pieterse geldt dat allicht niet, want zij houdt van het spektakel van offroad rijden en is dus in de zomer op de mountainbike te vinden.

En niet zonder succes, want ze is bij de U23 aan een zeer sterk seizoen bezig. De eerste wereldbekerwedstrijd in Brazilië sloeg ze over, maar daarna werd ze twee keer tweede (in Albstadt en Nove Mesto) en gisteren pakte ze de zege in Leogang.

De jonge Amersfoortse bleef de Française Line Burquier voor, die de eerste wereldbekermanches won in de U23-categorie. "Ik wist dat ik Line moest volgen. Halverwege maakte ze een foutje en toen was ik even weg, maar helaas kwam ze terug. Daarna bleven we lang samen en probeerde ik het weer op de laatste klim; toen kon ik het wel volhouden", aldus de 20-jarige Pieterse.

In dezelfde race werd Fem van Empel zesde. Bij de 'volwassen' vrouwen legde Anne Terpstra beslag op een vijfde plaats. de winst ging naar de Française Loana Lecomte, die er met kop en schouders bovenuit stak.

MTB
  • Cor Vos