Manager Jasper Philipsen over nieuw contract: 'Gaat tussen drie ploegen, geld is het probleem niet'

Jasper Philipsen zal binnenkort bekendmaken waar hij in 2025 rijdt. Zijn manager Alex Carera komt met enkele interessante bespiegelingen.

jasper philipsen op persconferentie

Jasper Philipsen geniet na een prima voorjaar met het winnen van zijn eerste monument (Milaan-Sanremo) van een korte vakantie. Daarin zal hij naast lekker genieten van de zon ook over zijn toekomst nadenken. Philipsen z'n contract bij Alpecin-Deceuninck loopt namelijk af aan het einde van dit jaar.

Alpecin, UAE en BORA in de running

De Belg heeft de bekende Portugese wielermanager Alex Carera in de arm genomen om een nieuw contract uit te onderhandelen. Dat zal niet per se bij zijn huidige ploeg zijn.

Philipsen kreeg enorm veel aanbiedingen, maar er zijn nog drie gegadigden over, zo verklapt Carera bij Het Nieuwsblad. "Zodra Jasper terug is van vakantie, gaan we iets eten en alle voorstellen nog eens naast mekaar leggen. Er zijn nog altijd drie teams in de running. Alle andere ploegen die hem een aanbod deden, hebben we vriendelijk bedankt. Laten we zeggen dat Alpecin en UAE 35 procent kans maken en BORA 30 procent. Zo kom je aan 100 procent."

Gaat niet om geld

Financieel zijn die aanbiedingen van gelijke aard, weet Carera ook nog te vertellen. Philipsen zal z'n keuze dus niet op financiele gronden (hoeven te) maken.

"Geld is het probleem niet. De verschillen in de voorstellen zijn niet groter dan 5 procent. Dat zal geen struikelblok worden. Het gaat vooral over de rol die Jasper in zijn nieuwe ploeg krijgt, privé sponsors, zijn imago en sommige andere aspecten. Die dingen moeten we allemaal goed analyseren."

Met het oog op de Tour lijkt zijn huidige ploeg de beste keuze, al zal hij daar dan weer niet het kopmanschap in Roubaix kunnen opeisen zolang Mathieu van der Poel er rijdt. Carera komt, met de aanwezigheid van Pogacar en Roglic bij respectievelijk UAE en BORA met een verrassende vaststelling.

"De Tour kan Jasper ook bij UAE en BORA rijden, maar het klopt dat ze bij Alpecin meer helpers voor hem kunnen selecteren. Bij UAE kent hij nog een aantal renners en kan iemand als Molano hem bijstaan. Bij BORA hebben ze ook een aantal jongens om een sprint voor te bereiden en kan hij met Meeus één van zijn beste vrienden terugvinden", duidt Carera de dilemma's.

Nieuws
  • Cor Vos