Marc Reef teleurgesteld na opgave Uijtdebroeks, maar kijkt ook weer vooruit: 'We hebben nog vier fitte jongens waarmee we voor dagzeges gaan'

De opgave van Cian Uijtdebroeks kondigde zich al enigszins aan, want de Belg klaagde gisteren al over keelpijn. 

Uijtdebroeks

Deze ochtend maakte Team Visma | Lease a Bike bekend dat Uijtdebroeks te ziek is om nog op te stappen in de Italiaanse ronde. Voor de Nederlandse ploeg is het een volgende tegenvaller. Na Robert Gesink, Christophe Laporte en Olav Kooij is Uijtdebroeks al de vierde uitvaller van de ploeg.

Ploegleider Marc Reef was uiteraard teleurgesteld met het uitvallen van Uijtdebroeks, die vijfde stond in het algemeen klassement en bovendien in het bezit was van de trui voor beste jongere. "We zijn heel teleurgesteld dat we Cian uit de koers moeten halen. Na de ritzege van Olav dachten we dat we veel hadden om voor te gaan, maar zij, met wie we grote doelen hadden, zijn nu beiden uit de race."

Vier fitte mannen

"Het is een enorme tegenslag voor de ploeg", vervolgt Reef zijn verhaal. "We hebben ons maanden voorbereid hierop. Maar er staan nog elf dagen op het programma en we hebben nog vier jongens over die gezond zijn, en waarmee we voor ritzeges willen gaan. We gaan zeker nog vechten voor onze kansen."

De renners die zijn overgebleven, zijn Tim van Dijke, Jan Tratnik, Attila Valter en Edoardo Affini. Tratnik kwam gisteren dicht bij de dagzege, maar zag Valentin Paret-Peintre en Romain Bardet in de laatste drie kilometer langzij komen.

Nieuws
  • Cor Vos