Vuelta | Huh? Een niet steile slotklim? Alles wat je moet weten over etappe 12: Ourense-Estacion de Montaña de Manzaneda

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 21 tour

Parkoers

De etappe wordt omschreven als heuvelachtig, maar de finish is wél bergop. Toch is het lang niet zo steil als we gewend zijn in Spanje, want de slotklim is 16 kilometer aan 4,7 procent.

Eén keer eerder eindigde de rit in Estacion de Montana de Manzaneba en toen won David Moncoutié de etappe. Hij bleef dat jaar de Spanjaarden Beñat Intxausti en Luis Léon Sánchez ruim een minuut voor. In de Vuelta a España voor vrouwen werd er in 2021 op (een deel van) deze klim een individuele tijdrit georganiseerd, die gewonnen werd door Annemiek van Vleuten.

De klim naar Escacion de Montana de Manzaneda is het enige noemenswaardige obstakel deze dag. Het gaat de hele etappe op en af, maar nergens anders dan aan het einde ligt een gecategoriseerde klim op de route. Tel de geringe afstand daarbij op en je kunt ervan uitgaan dat vrijwel alle renners relatief fris aan de voet van de slotklim passeren.

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.