Tevreden Bakelants terug op niveau na blessure

Jan Bakelants heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn rentree in de Classic Loire Atlantique. De Belg brak twee ruggenwervels in de Ronde van Lombardije vorig jaar, maar hij is weer terug.

Bakelants

“Ik had nog een beetje stijf gevoel, maar het ging vlot. Tot ze op vijfhonderd meter van de meet voor me vielen, daarom eindigde ik 28 seconden na de winnaar”, aldus een tevreden Bakelants tegen Het Nieuwsblad. “Het gebeurde vlak voor mij. Ik moest stevig in de remmen en daarbij slipte mijn achterwiel een beetje. Even dacht ik: ’t zal toch niet waar zijn… Ik heb verder geen moment schrik gehad, ook niet in die verraderlijke afdaling.”

Volgende week zal Bakelants zich melden in Spanje voor de Ronde van het Baskenland. “Dat is meteen een van de zwaarste koersen van het seizoen. Alle klimmers zullen daar zijn. Tijdens mijn trainingen van de voorbije weken besteedde ik extra aandacht aan inspanningen bergop van tien minuten en meer. Ik zit op niveau, maar je moet niet verwachten dat ik ook zal kunnen volgen wanneer Quintana straks tegen dertig kilometer per uur een berg op knalt. Maar dat kon ik voordien ook al niet.”