Wout van Aert snelt soeverein naar zegebloemen op Naamse citadel

Wout van Aert heeft na de vijfde ook de zesde manche om de wereldbeker veldrijden gewonnen. Op het zware klimparkoers in Namen was de wereldkampioen een klasse apart.

Wout van Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Bij een valpartij, enkele tientallen meters na de start, gingen veel renners onderuit. De afzwaaiende Klaas Vantornout was hier het voornaamste slachtoffer van. Hij moest het strijdtoneel direct verlaten, maar de schade leek bij een eerste medische check mee te vallen voor de Belg.

Al in de openingsronde ontbond Wout van Aert zijn duivels. Aan het einde van de eerste omloop had de drager van de regenboogtrui al een voorsprong van twintig seconden op een groep met Toon Aerts en Mathieu van der Poel. Deze voorgift groeide ondanks verwoede inspanningen van de achtervolgers tot meer dan een minuut. Van Aert kon zijn kracht perfect kwijt en maakte er een eenmansshow van.

Van der Poel en Aerts duelleerden om de tweede plek. In de laatste ronde maakte de Nederlander kennis met de afrastering, waardoor Aerts verlost leek van zijn opponent. De Europese kampioen kwam nog tot op het wiel, maar daar bleef het bij. Mathieu van der Poel blijft desondanks wel leider in de wereldbeker na zes van de negen crossen om dit klassement. Op het wereldbekerprogramma staan nog ontmoetingen in Heusden-Zolder, Nommay en Hoogerheide

Top tien wereldbeker Namen

1. Wout van Aert

2. Toon Aerts

3. Mathieu van der Poel

4. Kevin Pauwels

5. Michael Vanhourenhout

6. Corné van Kessel

7. Marcel Meisen

8. Laurens Sweeck

9. Daan Soete

10. Quinten Hermans