Van Aert stapt weer op de fiets: 'Ontsteking nog niet verdwenen'

Wout van Aert heeft zijn trainingen hervat. De huidige wereldkampioen hoopt komende zondag fit genoeg te zijn om zijn ti...

Van Aert stapt weer op de fiets: 'Ontsteking nog niet verdwenen'
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert heeft zijn trainingen hervat. De huidige wereldkampioen hoopt komende zondag fit genoeg te zijn om zijn titel te verlengen.

De Vlaming van Crélan-Charles zat sinds de cross in Fiuggi Terme, Italië, niet meer op de fiets door een ontsteking aan de knie. Hij ging deze ochtend op controle bij dokter Claes. Die bevestigde dat hij weer de fiets op mocht. De blessure stamt van de cross in Otegem, een dag na de nationale kampioenschappen.

Door die ontsteking stond Van Aert gisteren ook niet aan de start van de wereldbekercross in Hoogerheide. "Dat wereldkampioenschap komt gelukkig voorlopig niet in gevaar", vertelde de Vlaming toen hij vorige week aangaf niet te starten in Noord-Brabant. Komend weekeinde vinden de wereldkampioenschappen veldrijden plaats. Het Luxemburgse Bieles is gastheer.

Ontsteking

Ook stond er vorige week een trainingskamp in Spanje gepland voor Van Aert. Dat zei hij vanwege zijn blessure af. Dokter Claes verbood hem te trainen, waarna bij een controle donderdag aan het licht kwam dat de ontsteking nog niet helemaal weg was. Vandaar geen Hoogerheide voor de wereldkampioen.

Na zeven dagen rust kroop Van Aert vandaag weer op de fiets. Ploegleider Niels Albert stelt echter dat de ontsteking nog steeds geen verleden tijd is. Aankomende vrijdag zal de crosser zelf zijn licht laten schijnen over de blessure, op de officiële persconferentie in Luxemburg.

Foto's: Cor Vos