HomeNieuwsVan Aert klasse apart in Fiuggi, Aerts valt uit na crash tegen...

Van Aert klasse apart in Fiuggi, Aerts valt uit na crash tegen boom

Wout Van Aert heeft nog maar een overwinning behaald. De wereldkampioen was beste in de wereldbeker van Fiugi. Toon Aert...

Wout Van Aert heeft zijn vertrouwen opgekrikt door de wereldbekercross van Fiuggi te winnen. De renner van Veranda’s Willems-Crelan reed zo’n beetje de gehele wedstrijd solo. Marcel Meisen en Tom Meeusen werden respectievelijk tweede en derde. Van Aert is door zijn overwinning ook verzekerd van het wereldbekerklassement. 

Toon Aerts vuurde zich als een katapult af bij de start. De Europees kampioen had na een rondje al tien seconden voorsprong op een groepje met onder anderen Van Aert. De wereldkampioen werd een tijdje opgehouden, maar op de gladde stukken wist hij een gat te slaan met zijn metgezellen en kon hij de achtervolging op zijn landgenoot inzetten. Aangezien Aerts weinig risico nam op de gladde looppassages, dichtte Van Aert het gaatje binnen een ronde.

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel ontpopte Aerts zich in het begin als grootste concurrent van Van Aert, maar lang kon hij het wiel niet houden. Aerts werd dusdanig onder druk gezet dat hij foutjes ging maken. Achter Van Aert vormde zich een groepje met Meeusen, Aerts en Michael Vanthourenhout. Het trio kon de veelvraat uit Herentals echter niet meer bedreigen. De strijd om de podiumplekken was er een op het scherpst van de snede.

Valpartij Aerts

Vanthourenhout lag een tijdje op de tweede plaats, maar viel terug na problemen op het gladde parkoers. Ook Aerts kende problemen, maar die waren een stuk serieuzer van aard. Hij kwam ten val in een steil en glad stuk naar beneden. Daarbij raakte hij met zijn linkerschouder een boom. Aerts greep direct naar zijn arm en kon zijn race niet vervolgen.

Uiteindelijk kwam Meisen verrassend bovendrijven als best of the rest. De Duitse kampioen reed in de voorlaatste ronde weg bij zijn rivalen. Hij strandde op een kleine twintig seconden. Bij de beloften ging de overwinning ook naar een Belg, want daar toonde Eli Iserbyt zich de beste.

Foto: Cor Vos 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...