Van Aert droomt van Ronde en Roubaix: 'Maar blijf eerst nog in het veld'

Wout van Aert staat te popelen om de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te rijden. Maar de veldrijder blijft nog eve...

Van Aert droomt van Ronde en Roubaix: 'Maar blijf eerst nog in het veld'
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert staat te popelen om de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te rijden. Maar de veldrijder blijft nog even bij zijn stiel.

Dat zei de wereldkampioen veldrijden gisteren bij de presentatie van zijn nieuwe ploeg. Crelan-Charles is de nieuwe crossformatie gebouwd rond Van Aert. Ook Jappe Jaspers, Tim Merlier en onze landgenoot Stan Godrie gaan deel uitmaken van die ploeg.

Het is wel de bedoeling dat Van Aert, net zoals dit jaar, met zijn werkgever de weg op gaat. "Ik blijf nog even in het veld, maar heb iets achter de hand", aldus de flamboyante wereldkampioen. "Ik ben blij deel uit te maken van deze nieuwe ploeg. Zo kan ik blijven crossen, maar ook een mooi wegprogramma afwerken."

'Koers graag op de weg'

"Ik ga enkel op de weg koersen om mijn veldseizoen van volgende winter voor te bereiden", klinkt het bij de 22-jarige Belg. "Maar ik kan niet onder stoelen of banken steken dat ik graag koers op de weg." De ploeg voor het wegseizoen is het initiatief van Nick Nuyens, de zusterploeg Vérandas Willems-Crelan. Daarin rijden onder meer Stijn Devolder en Timothy Dupont.

In 2016 had Van Aert een goede campagne op de weg. Hij won de proloog van de Ronde van België en later dit jaar de Schaal Sels. "Maar ooit de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix rijden, is mijn droom. Maar dat is zeker voor 2017 nog niet het geval", drukt hij Sporza op het hart.

"Als ik ooit Vlaanderen rijd, zal dat ingepast worden in mijn programma. Ik wil alles netjes op voorhand plannen. Ik blijf zeker nog een tijdje veldrijder, maar heb iets achter de hand. De bedoeling is eerst om nog veel sterker te worden. Dat kan door een degelijk wegprogramma te rijden", besluit Van Aert.

Foto's: Cor Vos