Van Aert: "Tot diep in de finale moest ik à bloc blijven doorgaan"

Wout Van Aert behaalde gisteren zijn tiende zege van het seizoen. Daarmee staat hij nu gelijk met zijn grote rivaal Math...

Van Aert: "Tot diep in de finale moest ik à bloc blijven doorgaan"
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout Van Aert behaalde gisteren zijn tiende overwinning van het seizoen. De wereldkampioen soleerde naar de zege in de DVV Verzekeringen-cross in Essen. Door zijn overwinning heeft hij nu hetzelfde aantal zeges als zijn grote rivaal Mathieu van der Poel. "Bij deze is de kritiek helemaal uitgewist."

"Mijn voorsprong bleef heel lang beperkt tot tien a vijftien seconden en dat kun je moeilijk geruststellend noemen", zo laat hij weten op de site van zijn team Crelan-Vastgoedservice. "Tot diep in de finale moest ik à bloc blijven doorgaan, pas de laatste twee ronden kon ik het iets rustiger aanpakken.”

Van Aerts grootste concurrent was dit keer niet Van der Poel. De Nederlands kampioen kreeg af te rekenen met mechanische problemen. “Natuurlijk is het jammer voor Mathieu dat hij zijn kansen op die manier verloren zag gaan. Ik zag wel dat hij enkele plaatsen achter mij zat, maar op het moment dat ik de speaker hoorde zeggen dat hij lek stond, had ik mijn versnelling al ingezet. Ik wilde de wedstrijd immers snel in handen nemen. Het leverde al vroeg een voorsprong op, maar het was nog heel lang rondjes aftellen tot het einde.”

Foto: Cor Vos