Volgend jaar acht renners in grote rondes, 7 in klassiekers

Volgend jaar zullen er in de koersen van organisatoren ASO, RCS Sports en Flanders Classics een man minder aan de start...

Volgend jaar acht renners in grote rondes, 7 in klassiekers

Wedstrijdorganisatoren RCS Sport, Flanders Classics en ASO kiezen er volgend jaar voor het aantal renners per team te verkleinen. De maatregelen zijn vooral bedoeld om de koers aantrekkelijker te maken en de veiligheid te verbeteren. 

De nieuwe regel betekent dat er volgend jaar slechts acht renners per team aan de start mogen verschijnen in grote rondes. De maatregel is een langgekoesterde wens in de wielerwereld. Onder meer tijdens de Tour de France was het door de suprematie van Team Sky een actuele discussie. Ook in kleinere rondes en monumenten van deze organisatoren zal er een renner minder kunnen deelnemen, bij deze wedstrijden zal het maximum aantal renners op zeven te komen liggen.

De ASO is organisator van onder meer de Tour de France, Luik-Bastenaken-Luik, Dauphiné, Parijs-Roubaix en heeft een meerderheidsaandeel in de Ronde van Spanje. RCS Sport is de organisator van bijvoorbeeld de Giro d'Italia, Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije, terwijl Flanders Classics de Vlaamse koersen in het bezit heeft.

Foto: Cor Vos