Sagan: 'Het was alsof Mozes de zee uiteen deed splijten'

Peter Sagan won met een indrukwekkend manoeuvre de derde etappe in de Eneco Tour. De Slowaak zei weer mooie dingen achte...

Sagan: 'Het was alsof Mozes de zee uiteen deed splijten'
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan won met een indrukwekkend manoeuvre de derde etappe in de Eneco Tour. De Slowaak zei weer mooie dingen achteraf.

"Ik heb vandaag wel plezier gehad. Degenen die de hele dag op kop reden kunnen dat nu niet hebben", zei de wereldkampioen tegenover de NOS.

In de laatste kilometer werden de vijf koplopers gegrepen. Een sprint volgde, waarin Sagan tot tweemaal toe dook in een nipt gat. De drager van de rode leiderstrui kon zo de overwinning in Ardooie pakken. Danny van Poppel werd tweede, Nacer Bouhanni derde en Dylan Groenewegen vierde.

Niet te geloven

"Het is niet te geloven dat ik deze etappe nog won", aldus de sprinter van Tinkoff. "De zee spleet open, alsof Mozes dat voor me deed. Dat was mooi. Ik ben enorm blij. Het was echt een gekke sprint, ik snap niet hoe ik deze heb kunnen winnen."

Zoals altijd bedankte de Slowaak uitgebreid zijn teamgenoten. "Zij loodsten mij door deze vreemde, technische plaatselijke rondes. Ik kan ze niet genoeg bedanken. Ook voor het kopwerk."

Zondag werd Sagan Europees kampioen in Frankrijk. Met een privéjet vloog hij zichzelf in naar Friesland, om in Bolsward maandag te starten in de Eneco Tour. In de eerste rit werd de wereldkampioen derde, gisteren pakte hij de achtste plaats in de tijdrit. "Ach, dat is allemaal niet zo bijzonder. De eindwinst? We bekijken het dag tot dag en zien wat er gebeurt. Vandaag was het al mooi."