Katarzyna Niewiadoma pakt de overwinning in Limburg

Katarzyna Niewiadoma heeft de derde etappe in de Boels Rental Ladies Tour op haar naam geschreven. De Poolse van RaboLiv...

Katarzyna Niewiadoma pakt de overwinning in Limburg

Katarzyna Niewiadoma heeft de derde etappe in de Boels Rental Ladies Tour op haar naam geschreven. De Poolse van RaboLiv bleef op de oplopende finish Amy Pieters en Chantal Blaak voor. Blaak is wel de nieuwe leidster van de ronde. 

Willeke Knol was de eerste die probeerde een aanval op touw te zetten, maar de Nederlandse kreeg niemand met haar mee. Enkele aanvallen verder zou de vlucht van de dag toch ontstaan. Een Nederlands duo zou de dag kleuren, namelijk Roxanne Knetemann en Esra Tromp. Zij zouden op 25 kilometer echter weer opgeslokt worden door een eerste deel van het peloton.

Het peloton was namelijk in verschillende delen uit elkaar gevallen. In het eerste deel waren de meeste favorieten vertegenwoordigd. Een groep van vijftien met daarbij onder andere Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Ellen van Dijk en Amy Pieters mocht uitmaken wie de etappe zou winnen. Grote afwezig was Elizabeth Armitstead. Gracie Elvin kwam vervolgens in de problemen waardoor er nog maar veertien rensters vooraan zaten. In de lastige finale was het de Poolse Niewiadoma die naar de overwinning spurtte.