Wout Poels verslaat Boasson Hagen in Tour of Britain

Wout Poels verslaat Boasson Hagen in Tour of Britain
  • Afbeelding van Wout Poels Wout Poels

Wout Poels heeft Team Sky de zege bezorgd in de Tour of Britain. De Limburger bleef op de slotklim Boasson Hagen en Intxausti voor. Boasson Hagen is de nieuwe leider. Poels volgt op één seconde van de Noor.

Conor Dunne (An Post Chainreaction), Mark McNally (Madison Genesis), Michael Morkov (Tinkoff-Saxo), Pete Williams (One Pro Cycling) en Morgan Kneisky (Team Raleigh Gac) vormden de vlucht van de dag. Het peloton maakte in het begin geen enkele aanstalten de achtervolging in te zetten waardoor de koplopers zo konden uitlopen naar een kleine zeven minuten voorsprong.

Team Sky nam even later het heft in handen in het peloton om de vroege vluchters niet te ver uit te laten lopen. Dunne en Kneisky waren de eerste die de rol moesten lossen uit de kopgroep. Cannondale-Garmin nam met nog twintig kilometer te gaan de leiding over in het peloton. In de aanloop naar de beklimming van een kleine negen kilometer naar Hartside, werden ook de laatste drie vluchters teruggepakt.

Vrijwel meteen na de hergroepering begon de slotklim. Onder andere Ruben Zepuntke van Cannondale-Garmin koos de aanval. Op vier kilometer van het einde gingen Steven Kruijswijk en Wout Poels ervandoor. Al snel sloeg de renner van Team Sky een gaatje, maar Kruijswijk kwam samen met Edvald Boasson Hagen en Benat Intxausti terug tot Poels. Boasson Hagen demarreerde in de laatste kilometer. Wout Poels sloot nog aan bij de Noor en was uiteindelijk de sterkste. Steven Kruijswijk eindigde als nummer zes.