Kelderman via Dauphiné naar Tour de France

Kelderman via Dauphiné naar Tour de France

Wilco Kelderman gaat zondag als kopman van Lotto-Jumbo van start in het Critérium du Dauphiné. De Franse rittenkoers dient als laatste grote voorbereiding op de Tour de France, die op 4 juli in Utrecht van start gaat. ,,Ik ga proberen een uitslag te rijden, maar het belangrijkste is dat ik een goed gevoel overhoud aan de wedstrijd", zegt Kelderman op de ploegwebsite.

Een jaar geleden reed Kelderman in de Dauphiné met de besten mee omhoog en eindigde hij als vierde in het algemeen klassement. Destijds had hij de Giro d'Italia in de benen. ,,Vorig jaar was het een toetje, nu een voorbereiding", stelt Kelderman. "Dat is natuurlijk anders. Ik weet nu niet precies waar ik sta, al heb ik op hoogte lekker en hard kunnen trainen. Na de slotdag hebben we nog drie weken voordat de Tour begint. Dat is redelijk lang."

Agressief koersen

Naast Kelderman mogen Martijn Keizer, die dit jaar de Ronde van Italië tot een goed einde bracht, en George Bennett hun kans gaan. ,,We gaan de wedstrijd in met de ambitie om elke dag mee te strijden voor een resultaat. Daarvoor moeten we agressief koersen", meent ploegleider Merijn Zeeman.

De selectie: George Bennett, Brian Bulgac, Jos van Emden, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Bram Tankink, Dennis van Winden en Maarten Wynants.