Thomas en 'zoon' Pogacar dollen met elkaar op social media na nummertje in Giro

Geraint Thomas is een stuk ouder dan Tadej Pogacar. Op Instagram ontlokt dat een 'wijze vader'-opmerking van de Welshman, maar Pogi dient hem hilarisch van repliek...

tadej pogacar dolt

Wat was het smullen gisteren in de finale van de Giro-etappe. Met een klimmetje op een paar kilometer van de streep ging niemand minder dan rozetruidrager Tadej Pogacar in de counter-attack op een uitval van de Deen Mikkel Honoré.

Jeeeepers

Honoré moest al snel de rol lossen, maar Geraint Thomas was ondertussen naar het wiel gereden van Pogacar. Dat kostte hem de nodige moeite deed hij direct na de etappe al uit de doeken voor de camera van Eurosport.

"Bwwrrrrrrr, dit was niet het plan..., haha. Ik wilde gewoon uit de problemen blijven. jeeeepers man, hij was goed... Ik kon 'm alleen maar zeggen dat ik aardig moe was in een paar woordjes, haha. Pfffff, ik probeerde gewoon z'n wiel te houden en probeerde een beurtje te doen, maar poeh, dat ging maar net", zei hij over Pogi.

Instagram

Toen Thomas eenmaal was uitgepuft, bwwwrrrrrrrt en jeeeepers besteedde hij ook een Instagram-post aan het nummertje van Pogacar, geheel in de stijl met de onderkoelde humor die we kennen van Thomas.

De veteraan schrijft bij een foto van een lachende Pogacar die naast Thomas fietst na de etappe het zinnetje: "Oké zoon, je hebt je lol gehad. Morgen gewoon een lekker rustig dagje?"

Nou, dat lijkt Pogi niet helemaal van plan. Hij reageert op de post met de veelzeggende vraag: "Morgen vanaf het startschot in de aanval?" De reactie van Pogacar kan op moment van schrijven al rekenen op meer dan 10.000 likes. De post van Thomas krijgt nu 57.000 hartjes.

Parkoers Milaan-Sanremo

Uiteraard gaan Pogacar en Thomas niet echt vanaf het startschot in de aanval, maar stel dat ze het toch zouden doen, dan treffen ze een parkoers dat best op hun maat is, want er zit in het midden van de etappe een beste klim; we gaan boven de 1000 meter boven zeeniveau.

Daarna volgt een lange afdaling en een vervolg van de etappe langs de zee, waar ze een deel van de finale van Milaan-Sanremo rijden. De kans op een sprint is groot, maar met een Capo uit La Primavera en Pogacar in het peloton weet je het nooit...