🎥 Team Visma | Lease a Bike heeft ook in Giro d'Italia het geluk nog niet aan zijde: Laporte hard onderuit door put in weg

Team Visma | Lease a Bike won Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico, maar in het klassieke voorjaar had het vooral pech. Net als (voorlopig) in de Giro d'Italia.

Laporte

De laatste teleurstelling is een harde crash van Christophe Laporte in de Giro d'Italia. Tijdens de voorbereiding op een tussensprint kwam de Fransman als enige ten val. Laporte verloor de macht over het stuur nadat hij door een put reed. Hij greep naar zijn enkel/onderbeen en had flinke brandwonden op zijn rug, maar kon zijn weg desondanks vervolgen.

Het is niet de eerste valpartij van een renner van Team Visma | Lease a Bike deze Giro d'Italia. Eerder moest Robert Gesink de strijd staken na een val in de eerste rit. De Varssevelder reed de rit nog uit, maar nadien kwam aan de oppervlakte dat hij een breukje in zijn hand heeft.

In het vervolg kwamen ook Attila Valter en Olav Kooij in aanraking met het asfalt. Zonder erg, maar toch heeft ook hun lichaam uiteraard een opdoffer gehad. Kooij kwam er in de eerste twee sprints niet écht aan te pas, maar dat had mede ermee te maken dat zijn knie in het verband zat.

Opgave

Er was in de vijfde etappe ook een opgave te melden. Adrien Petit is ziek en stapte dan ook af. De Fransman is na Biniam Girmay de tweede renner van Intermarché-Wanty die heeft moeten opgeven.

Nieuws
  • Cor Vos