'Giro d'Italia gaat niet van start in Hongarije'

De Giro d'Italia gaat dit jaar niet van start in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het Hongaarse parlementslid Máriusz Révész laat via een verklaring op Facebook weten dat de regering heeft besloten om de start uit te stellen in verband met het coronavirus.

Giro d'Italia

In de verklaring vertelt Révész het volgende: "Vanwege de ernstige situatie in Europa zal het in mei 2020 niet mogelijk zijn om in Hongarije de eerste drie Giro-etappes te organiseren."

"In de afgelopen weken zijn er onderhandelingen gevoerd tussen de Hongaarse en Italiaanse organisatoren", gaat Révész verder. "Het Hongaarse organisatiecomité heeft meerder keren aangekondigd dat de veiligheid en gezondheid van het Hongaarse volk niet in het gedrang mag komen, waardoor de kans op een start steeds kleiner werd. Helaas is het aantal besmettingen en slachtoffers in Italië ernstig toegenomen. Ondertussen heeft het virus ook Hongarije bereikt en om het virus te stoppen heeft de Hongaarse regering aangekondigd dat grote sportevenementen voorlopig niet georganiseerd mogen worden. We kunnen de eerste drie etappes niet op Hongaars grondgebied laten verrijden. Op 12 maart liet het Hongaarse organisatiecomité tijdens een videoconferentie aan de Italiaanse partners aangegeven dat de start van de Giro d'Italia niet in Hongarije plaats kan vinden."

Starten op een andere datum?

Volgens Révész wordt er nu gezocht naar een oplossing. "Met Giro-organisator Mauro Vegni hebben we besloten ernaar te streven dat we het contract aan te passen, zodat de Giro d'Italia op een later tijdstip uit Hongarije vertrekt."