Frankrijk wil vanaf augustus 5.000 toeschouwers toelaten bij sportwedstrijden

In Frankrijk is men positief gestemd over de hervatting van de Ligue 1, de voetbalcompetitie. De Franse regering heeft vooralsnog een maximum van 5.000 toeschouwers vastgesteld. Voor de Tour de France een interessant gegeven, want de hervatting van de voetbalcompetitie staat op 22 augustus gepland, een week voor de start van La Grande Boucle.

Frankrijk wil vanaf augustus 5.000 toeschouwers toelaten bij sportwedstrijden

Roxana Maracineanu, Frans minister van Sport, betracht wel de nodige voorzichtigheid. Ze vertelt dat het aantal van 5.000 nog wel aangepast kan worden, afhankelijk van hoe het virus zich in Frankrijk ontwikkeld. "We zullen er duidelijk voor zorgen dat, als de situatie het toelaat, het aantal toeschouwers kan toenemen", zegt ze. "Voor ons is vooral de manier waarop de supporters een station bereiken, met wel vervoersmiddel, belangrijk."

Men wil dus vooral vermijden dat bijvoorbeeld het openbaar vervoer overbelast raakt, waardoor afstand houden niet meer mogelijk is. Een voetbalstadion is natuurlijk geen wielerwedstrijd, die op de openbare weg plaatsvindt, maar het is wel een positief teken voor het doorgaan van de Tour, dat men weer serieus bezig is met toeschouwers naar sportwedstrijden te krijgen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Nieuws
  • Cor Vos