'Tadej Pogacar rijdt Ronde van Vlaanderen'

Opvallend: Tadej Pogacar maakt dit jaar zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. Het Sloveense talent maakt ook zijn debuut in de Tour de France, maar dat was al even bekend. In voorbereiding op de Tour maakt hij de keuze uit de Dauphiné of de Ronde van Lombardije.

'Tadej Pogacar rijdt Ronde van Vlaanderen'
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Sporza weet het wedstrijdprogramma van Pogacar op te lepelen. De Sloveen van UAE-Team Emirates trapt zijn seizoen af in de Strade Bianche, om een week later Milaan-Sanremo te rijden. Vervolgens maakt hij de keuze tussen de Ronde van Lombardije of het Critérium du Dauphiné. Op 29 augustus gaat Pogacar voor het eerst van start in de Tour de France. Daarna rijdt hij achtereenvolgens de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race vooraleer hij zijn debuut maakt in Vlaanderens Mooiste.

Het is overigens niet zijn vuurdoop op de Vlaamse kasseien. Pogacar reedt bij de beloften al eens de Ronde van Vlaanderen en deed dat niet onverdienstelijk. Hij finishte twee jaar geleden in een omvangrijke groep achter winnaar James Whelan.

Nieuws
  • Cor Vos