Sosa en Evenepoel aan het feest in de Ronde van Burgos

Ivan Sosa Ramiro Sosa heeft de slotrit van de Ronde van Burgos gewonnen. De eindzege gaat naar Remco Evenepoel.

Sosa

Op de slotdag van de Ronde van Burgos stond nog een bergrit op het programma. Vijf renners zouden de dag kleuren, waarvan Dani Navarro en Angel Madrazo de bekendste namen. Zij kregen een grote voorsprong, maar toen Mitchelton-Scott de leiding overnam zakte de voorsprong snel. Met nog dertig kilometer te gaan was de voorsprong nog slechts twee minuten en de koplopers zouden dan ook niet gaan winnen.

Niet veel later nam Bahrain-McLaren het over van Mitchelton-Scott. Vanaf de voet van de slotklim was het al oorlog, aangezien Damiano Caruso flink doorreed in dienst van Landa, die niet veel later zelf demarreerde. De Spanjaard werd weer gegrepen na beestenwerk van Sepp Kuss. Maar Landa ging een tweede keer en die aanval was er te veel aan voor Kuss en George Bennett. Chaves, Evenepoel en Sosa konden wel terugkeren vooraan en hun karretje aanhaken.

Landa had nog een pijl om af te schieten en die aanval zorgde ervoor dat Chaves de rol loste vooraan. Evenepoel en Sosa konden de aanval wel weerstaan en in de achtergrond doemde ineens Joao Almeida ook nog op, ploegmaat van Evenepoel. Dat was het sein voor de leider om het te proberen, maar de Belg werd weer teruggehaald door Landa. Toen Sosa zijn eerste aanval plaatste, op zo'n vijfhonderd meter van de meet, was de vogel wel gevlogen. De Colombiaan de etappe, Evenepoel de eindzege.

Nieuws
  • Cor Vos