Van Aert wil vandaag sprinten: 'Ben van plan om me ertussen te gooien'

Gisteren maakte hij bergop nog grote indruk voor z'n kopman Primoz Roglic, maar vandaag wil man in vorm Wout van Aert voor eigen kans gaan. Die kans krijgt hij vandaag ook, vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Ik heb wel mijn zinnen gezet op deze etappe"

Van Aert wil vandaag sprinten: 'Ben van plan om me ertussen te gooien'
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Van Aert blikt terug op de rit van gisteren, een belangrijke rit vindt hij. "We pakken een ritzege en Primoz Roglic doet een goede zaak voor het klassement. Ook Tom Dumoulin is er nog bij. Julian Alaphilippe staat nog in het geel, dus daar zijn we ook blij mee. Ik heb gewoon mijn werk gedaan en ben blij dat onze kopman het kon afmaken."

Het belangrijkste doel van Jumbo-Visma is het geel, maar wanneer de gelegenheid er is mag Van Aert z'n eigen gang gaan. Vandaag is zo'n dag met die gelegenheid. "Het is een rit die mogelijkheden biedt met een lastige finale. Ik heb deze etappe bestudeerd in het roadbook, de finale en finish bieden perspectieven."

Hij zal dan wel tegen de andere sprinters moeten opboksen, want in een Tour waar er weinig kansen zijn voor de snelle mannen, is elke mogelijkheid er eentje. Dat beaamt de winnaar van onder meer Milaan-Sanremo ook. "Er zijn niet veel sprintmogelijkheden in deze Tour, dus ik denk dat deze etappe wel zal gecontroleerd worden door de sprintersploegen. En het is een iets lastigere finale, dus dan denk ik een klein voordeel te hebben op die echt rappe mannen. Dus ik ben wel van plan om me er tussen te gooien."

Wout van Aert in gesprek met Matteo Trentin tijdens de etappe van vandaag.