Tourbaas Prudhomme en 4 stafleden van verschillende ploegen positief op corona

Geen enkele renner is positief getest met het coronavirus, maar vier stafleden van vier verschillende ploegen hebben een positieve test gegeven en ook Tourbaas Christiaan Prudhomme positief heeft getest op het virus. Hij moet nu zeven dagen in quarantaine.

Tourbaas Prudhomme en 4 stafleden van verschillende ploegen positief op corona

Volgens de planning zouden de uitkomsten van de testen 10.00 uur vanochtend bekendgemaakt worden, maar het bleef stil. Vervolgens lieten veel ploegen weten dat ze coronavrij waren en werden alle ploegbussen bij de start gesignaleerd. Het leidde tot vreemde taferelen bij Deceuninck-Quickstep. De chauffeur van de teambus moest een hertest ondergaan, bleek het virus niet te hebben en werd vervolgens naar de bus (die al onderweg was) gereden, omdat de vervangende buschauffeur de weg niet wist.

L'Equipe meldde dat alle renners in het peloton negatief waren, maar dat er wel vier stafleden positief zijn bevonden. Het gaat daarbij om stafleden van vier verschillende ploegen. Tot slot meldt L'Equipe dat Tourbaas Christian Prudhomme positief getest heeft op het virus.

Prudhomme zal een week in quarantaine moeten en wordt voor die periode vervangen door François Lemarchand. De positieve testen hebben zich voorgedaan bij Cofidis, AG2R La Mondiale, INEOS Grenadires en Mitchelton-Scott. Alle vier personen hebben inmiddels de Tour de France al verlaten.

Overigens maakt Prudhomme geen deel uit van de 'wedstrijdbubbel' van de Tour de France. Waarschijnlijk omdat zijn functie een grotere kans op het oplopen van het virus heeft.

Tour de France
  • Tour de France