VIDEO | Annemiek van Vleuten na heroïsche gravelklim in het roze: 'Alsof er een vrachtwagen over me heen is gereden'

De Nederlandse won de tweede etappe van de Giro Rosa, maar zoals je hieronder leest en ziet, had Van Vleuten het ook behoorlijk zwaar.
annemiek van vleuten

Het was maar goed dat Annemiek van Vleuten afgelopen winter wat crossen had gereden, want de gravelstrook die de organisatie van de Giro Rosa als scherprechter in het parcours van de tweede etappe had gelegd, had weinig meer met wegwielrenner te maken. De Vleutense moest zelfs van haar fiets maar won wel met ruime voorsprong (1 minuut en 16 seconden) op Anna van der Breggen en pakte het roze.

"Dit ging wil wat ver inderdaad", reageerde Van Vleuten op de site van haar eigen ploeg en bij de NOS. "Het was Strade Bianche plus plus. Het grind lag heel los, met mos ertussen, en de weg liep soms wel 15 procent omhoog. Ik moest zelfs een keer van de fiets en heb een stuk gelopen. Ik voel me nu alsof er een vrachtwagen over me heen is gereden", zei Van Vleuten die vanaf de massagetafel belde met Langs De Lijn.

Om zulke situaties te voorkomen, viel Van Vleuten al vanaf de voet van de helse slotklim aan. "Dan hoefde ik in ieder geval niet door mensen voor me uit te klikken. Maar nu moest dat dus alsnog, haha. Het was heel technisch. Bovendien wilde ik tijd pakken, waar ik tijd pakken kon want er zijn deze Giro niet superveel aankomsten bergop of na een zware bergrit. Nu is het een kwestie van gefocust blijven. Ik heb een mooie voorsprong." (Beelden van een lopende Van Vleuten onder de reclame)

De beelden, waar Van Vleuten na afloop de volgende emoji voor in petto had..

Laatste nieuws