Zet je maar schrap: vanaf vandaag zijn er 48 dagen World Tour-koersen achter elkaar op tv! (soms zelfs driedubbel programma..)

Als alles loopt zoals gepland, dan zit je de komende weken helemaal goed op wielergebied.

wout van aert

Vandaag trapt de BinckBank Tour af met de eerste etappe van Blankenberge naar Ardooie. Het is het begin van wat de drukste periode ooit op de wielerkalender is - dat kan natuurlijk ook niet anders als je een heel seizoen in iets meer dan drie maanden afwerkt. Na het opwarmertje van Blankenberge naar Ardooie is het namelijk woensdag al 'dubbelen' geblazen: naast de tweede etappe van de BinckBank Tour klauteren in Huy de renners tegen de befaamde Muur op in de Waalse Pijl.

Als Mathieu van der Poel op zaterdag de BinckBank Tour naar zijn hand probeert te zetten, beginnen Steven Kruijswijk en co in Palermo aan hun drieweekse queeste naar het roze in de Giro met een tijdrit. De dag erna rijden ze in lijn door de Siciliaanse heuvels (maandag wacht overigens direct een aankomst op de Etna..), terwijl een ander deel van het peloton tegen de Redoute opramt in Luik-Bastenaken-Luik.

Alsof een dubbel programma nog niet genoeg is, zijn er twee dagen waarop er zelfs op drie fronten gekoerst wordt in World Tour-verband. Omcirkel ze rood in je agenda, zeg alles af voor die dag (is premier Rutte ook weer blij..)! Het gaat om 21 en 25 oktober.

Op maandag de 21ste dokkeren de Flandriens in de Driedaagse van De Panne over de kasseien, wacht de renners in de Giro een helse bergrit naar Madonna di Campiglio en betwisten de renners de tweede etappe van de Vuelta - een mooie rit door de Baskische heuvels. Zondag de 25ste kun je de hele dag de bank hangen met Parijs-Roubaix, een aankomst op de Tourmalet (ijs- en wederdienende..) in de Vuelta en de slotetappe van de Giro naar Milaan. Veel plezier de komende weken!

Hier vind je alle koersen de komende weken in een handig overzicht

Nieuws
  • Cor Vos