Shirin van Anrooij neemt tijd voor herstel: 'Kon zo mijn arm inkijken'

Veldrijdster Shirin van Anrooij is weer thuis nadat ze afgelopen weekend bij de Wereldbekerveldrit in Tabor een fikse snijwonde opliep toen ze bij een valpartij geraakt werd door een schijfrem. In de Provinciale Zeeuwse Courant vertelt ze erover.

Shirin van Anrooij neemt tijd voor herstel: 'Kon zo mijn arm inkijken'

Van Anrooij kwam zondag kort na de start al ten val. In eerste instantie wilde ze verdergaan, totdat ze doorkreeg dat ze een forse wonde in haar arm had. "Ik kon zo naar binnen kijken. Dat was echt eng", legt ze uit. Ze vertelt dat de wond onder haar elleboog gaat en haar arm bijna helemaal rondgaat. "In de breedte, niet in de lengte." Van Anrooij vertelt dat ze in Tsjechië meteen geopereerd werd en dat er liefst 25 hechtingen werden gebruikt. "Er zijn gelukkig geen spieren of zenuwen geraakt", aldus de Zeeuwse. "Er zit nu een gevoelloze plek bij mijn pols. Het is nog niet zeker of dat overgaat. Ook heb ik mijn ringvinger gebroken."

Van Anrooij vertelt dat de Tsjechische EHBO niet echt wist wat ze er mee aanmoesten. "Ze knipten mijn pak nog verder open, zodat ik nog beter kon zien hoe diep de snee was. Tja, toen raakte ik nog meer in paniek. Heel eng. En het duurde lang voordat ze mij een vorm van pijnstilling gaven en daarbij prikten ze ook nog eens verkeerd in mijn andere arm, waardoor het daar ook begon te bloeden...”

Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer ze haar comeback maakt. "Ik wil graag dat de wond zo mooi mogelijk herstelt. Ik moet er nog mijn hele leven tegenaan kijken", zegt ze.

Cyclocross
  • Cor Vos