Dumoulin kijkt vooruit: 'Op zoek naar benen van Tour-tijdrit'

Voor Tom Dumoulin was 2020 een moeilijk jaar. Zijn seizoensdebuut werd verstoord door een darminfectie en als klap op de vuurpijl kwam daar de coronacrisis overheen. Toch onthoudt hij dingen uit 2020 die hem moed geven.

Dumoulin kijkt vooruit: 'Op zoek naar benen van Tour-tijdrit'
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

"Persoonlijk waren er wat problemen, maar met de ploeg hebben we een geweldig seizoen gedraaid", zegt Dumoulin in De Telegraaf. Zijn ploeg kende, met Wout van Aert en Primoz Roglic als voornaamste exponenten, een wereldseizoen. Onder meer Milaan-Sanremo, Strade Bianche, Luik-Bastenaken-Luik en de Vuelta werden gewonnen. Daarnaast won de zwart-gele brigade meerdere etappes in Tour en Vuelta.

Dumoulin is, zoals altijd, kritisch op zichzelf. "In de eerste plaats ben ik heel bij dat ik er weer bij ben, maar het liep niet helemaal zoals ik hoopte", zegt hij. Toch is hij tevreden over zijn zevende plaats in de Tour de France en de tijdrit naar La Planche des Belles Filles springt er voor hem uit. Hij werd daar tweede achter een ongenaakbare Tadej Pogacar. "Als ik er nu naar kijk, ben ik heel trots op die hele periode. Trots en teleurgesteld tegelijk. Ergens hoopt de sporter in mij een rugnummer op te spelden en dan gaan met die banaan, maar dat kan natuurlijk niet. De andere kant is dat ik echt een goed niveau heb laten zien. Niet super, maar wel goed." Toch ziet hij wel een lichtpunt, met oog op de toekomst. "Mijn tijdrit in de Tour, dat waren de benen waar ik naar op zoek was."

Nieuws
  • Cor Vos