Fietsenmerk Canyon komt met elektrische 'trapauto'

Kan Mathieu van der Poel binnenkort trainen in een auto?

canyon

Canyon timmert de laatste jaren flink aan de weg. De fietsen en mountainbikes van de van oorsprong Duitse fietsenfabrikant (waarin de Belgische investringsmaatschappij GBL onlangs een meerderheidsbelang nam) zie je veel op de Nederlandse fietspaden en ook in het profpeloton zijn ze goed vertegenwoordigd. Mathieu van der Poel is het uithangbord van het merk; daarnaast rijdt Movistar op Canyons.

Maar ze willen het niet alleen bij fietsen laten. Canyon wil een auto in productie brengen. Maar: schoenmaker houd je bij je leest. Dus het moet een trapauto gaan worden. En stel je daarbij nu niet zo'n trapautootje voor waarmee je vroeger door het verkeerspark scheurde. Neem, het zou een elektrisch aangedreven hypermoderne trapauto moeten worden die snelheden van 60 kilometer per uur kan halen.

Canyon denkt dat zo'n soort vervoersmiddel de toekomst is, met name voor stedelijk verkeer. Het prototype, onder de werktitel 'Future Mobility Concept', is volgens het bedrijf een kruising tussen een auto en een elektrische fiets. Het ontwerp vertoont ook gelijkenissen met een ligfiets. In onderstaand filmpje zie je hoe het vervoersmiddel in z'n werk gaat. Het is dus een prototype; er zijn nog geen plannen om het concept binnenkort al op de markt te brengen.